Ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού είναι το παγωτό

Ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού είναι το παγωτό
Όμως, πολλοί από εσάς φοβάστε τις θερμίδες που θα αποκτήσετε όταν το καταναλώσετε.
Ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα του καλοκαιριού είναι η φράουλα, η οποία δεν είναι μόνο χυμώδης, δροσιστική και νόστιμη, αλλά προσφέρει και αρκετά οφέλη για την υγεία. Υπάρχουν πάνω από 600 ποικιλίες και συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 πιο κορυφαίων φρούτων, όσο αφορά την αντιοξειδωτική του ικανότητα.

Η φράουλα, έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει, πέρα από τη γλυκιά της γεύση:
• Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως τη βιταμίνη C, γνωστή για το ρόλο της στη δημιουργία ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Έρευνες δείχνουν ότι, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την επισκευή των ιστών σε όλο το σώμα και ότι βοηθάει στην επούλωση των πληγών και στη διατήρηση, των οστών, των δοντιών και του δέρματος. Επίσης, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα και αποτρέπει ή καθυστερεί ορισμένες μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων, καθώς και τη γήρανση.
• Τα φλαβονοειδή, που περιέχονται σε αυτό το μικρό κόκκινο φρούτο, φαίνεται ότι μειώνουν τον κίνδυνο της αθηροσκλήρωσης και προστατεύουν από τη ζημία που προκαλεί η LDL χοληστερόλη στο αίμα (κακή χοληστερόλη).
• Περιέχει νερό και φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να σας κρατάει ενυδατωμένους και να βελτιώνει την λειτουργία του εντέρου.
• Μπορεί να παίξει ρόλο στη διατήρηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, διότι καθυστερεί την πέψη και την απορρόφηση των υδατανθράκων, βοηθώντας έτσι τους πάσχοντες από διαβήτη.
• Συνιστάται η κατανάλωση της από άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε κάλιο, εξουδετερώνει τις επιδράσεις του νατρίου στο σώμα.
• Βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης. Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Neurology , έδειξε ότι η κατανάλωση 2 ή περισσότερων μερίδων φράουλας την εβδομάδα, μπορεί να καθυστερήσει την φθορά της μνήμης σε ηλικιωμένες γυναίκες.
Άρα, γιατί να περιμένετε;
Πηγαίνετε στο πλησιέστερο οπωροπωλείο και πάρτε ένα υπέροχο κουτί φράουλες για το σπίτι!

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...