Ο τραγικός απολογισμός του Παναθηναϊκού την τελευταία χρονιά του στο ΟΑΚΑ!

Ο τραγικός απολογισμός του Παναθηναϊκού την τελευταία χρονιά του στο ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός θα αγωνίζεται τη σεζόν που ξεκινά σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στο ΟΑΚΑ, καθώς έπειτα από την κόντρα της ΠΑΕ με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, η ομάδα αποχώρησε από το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Έτσι, οι πράσινοι επιστρέφουν στο Ολυμπιακό Στάδιο μετά από πέντε σεζόν, μιας και αγωνίζονταν εκεί μέχρι και την περίοδο 2012-13, χάνοντας το μεγαλύτερο «όπλο» τους τα τελευταία χρόνια που δεν ήταν άλλο από την έξτρα δύναμη της ιστορικής τους έδρας.

Αυτό βεβαίως ισχύει για μία ομάδα που εκ τω πραγμάτων έχει ήδη προκαλέσει πολύ έντονη ανησυχία και προβληματισμό στις τάξεις των οπαδών της με την παρουσία της στα φιλικά προετοιμασίας που έχει δώσει κόντρα σε ομάδες, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως… μεγαθήρια.

Αυτός ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, καλείται να ξεσπιτωθεί, πηγαίνοντας στο «παγωμένο» ΟΑΚΑ, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν φοβίζει τον οποιονδήποτε αντίπαλο.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε το τριφύλλι τερμάτισε στην 11η θέση, μετρώντας συνολικά στο γήπεδο του 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες που «μεταφράζονται» σε 28 βαθμούς, όταν μακριά από το «σπίτι» του κέρδισε μόλις 2 φορές ενώ είχε και 6 ισοπαλίες, δηλαδή 12 βαθμούς.

Πηγαίνοντας, τώρα, πίσω στην περίοδο 2012-13, όταν και οι πράσινοι αγωνίστηκαν για τελευταία φορά ως γηπεδούχοι στο Μαρούσι, τερμάτισαν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα στην ισοβαθμία με την έβδομη Ξάνθη. Τότε είχαν καταφέρει συνολικά να πανηγυρίσουν στο ΟΑΚΑ 5 νίκες, ενώ 7 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και 3 με ήττα για το τριφύλλι. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα «σημαίνουν» 22 βαθμούς!

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο αφορά τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, ο μέσος όρος των οποίων έφτανε τον αριθμό 8.045. Νούμερο, δηλαδή, που με την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στον σύλλογο και την απογοήτευση που υπάρχει στις τάξεις του κόσμου μοιάζει… «άπιαστο».

Οι κάρτες διαρκείας της νέας σεζόν δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει, αλλά όταν αυτό συμβεί, δεν αναμένεται να υπάρχει μεγάλη ζήτηση τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η διοικητική αλλαγή, αν και εφόσον αυτή γίνει.

Το ΟΑΚΑ φαντάζει τη δεδομένη στιγμή ως ένα σημαντικό επιπλέον πρόβλημα στα ουκ ολίγα που έχει να αντιμετωπίσει ο σύλλογος που ξεκινά το πρωτάθλημα με -6. Οι πράσινοι, λοιπόν,  προκειμένου να μη μπουν σε περιπέτειες, θα πρέπει να καταφέρουν να πάρουν βαθμούς, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, μακριά από το γήπεδο τους.

Ενδεικτικό είναι και το γεγονός πως τη σεζόν 2012-13, η ΑΕΚ υποβιβάστηκε, έχοντας μαζέψει συνολικά 30 βαθμούς, από τους οποίους τους 22 εντός έδρας και μόνο 8 μακριά από το γήπεδό της. Για την Ένωση, το ΟΑΚΑ δεν μπόρεσε να αποτελέσει ένα επιπλέον «εφόδιο» στην τότε προσπάθειά της και έτσι, δεν κατάφερε να παραμείνει στη Super League.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/339802-O-tragikos-apologismos-toy-Panathenaikoy-ten-teleytaia-chronia-toy-sto-OAKA ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...