‘Πάνος Μυλωνάς’ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» τιμά όσους χάθηκαν στο δρόμο

με δράσεις πρόληψης και εκπαίδευσης στην Οδική Ασφάλεια

 

Εκατοντάδες φορείς και οργανώσεις σε όλο τον κόσμο τίμησαν την Κυριακή 19 Νοέμβρη 2017 τη μνήμη των εκατομμυρίων ανθρώπων που κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. Μια πρωτοβουλία της FEVR (European Federation of Road Traffic Victims), αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ και τον ΠΟΥ, η «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων» καθιερώθηκε ως μια υπενθύμιση για το δυσβάσταχτο κόστος σε ζωές που προκαλούν τα τροχαία συμβάντα στις κοινωνίες όλου του κόσμου.

Για το Ι.Ο.ΑΣ., έναν Οργανισμό που δημιουργήθηκε με αφορμή την τραγική απώλεια του 22χρονου Πάνου Μυλωνά, κανένας θάνατος από τροχαίο δεν είναι αποδεκτός. Τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή και των χιλιάδων συνανθρώπων μας που χάθηκαν άδικα στους δρόμους, το Ινστιτούτο έδωσε προτεραιότητα, για μία ακόμα χρονιά, στην ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα Οδικής Ασφάλειας με τις ακόλουθες δράσεις:

Εθελοντική Αιμοδοσία για Τραυματίες από τροχαία συμβάντα στο Σύνταγμα – 16/11

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.» ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. διοργανώνοντας μεγάλη Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της στάσης ΜΕΤΡΟ «Σύνταγμα». Η Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, με την υποστήριξη του Ομίλου ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Η συμμετοχή του κοινού στη δράση ήταν εντυπωσιακή και η προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών ιδιαίτερα συγκινητική καθώς μέσα σε ελάχιστες ώρες συγκεντρώθηκαν 81 μονάδες αίμα ενώ, συνολικά, περισσότερα από 200 συνάνθρωποί μας προσήλθαν για να προσφέρουν αίμα, να ενημερωθούν για τις δράσεις του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς» και να συμβάλλουν στη διάδοση του μηνύματος της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας. Μεταξύ αυτών, εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, και σπουδαστές του τμήματος Νοσηλευτικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε αίμα των τραυματιών από τροχαία συμβάντα στη χώρα μας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία της πρόληψης και της υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς. Ο Όμιλος ΟΑΣΑ και η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., δύο Οργανισμοί που στηρίζουν σταθερά το έργο του Ι.Ο.ΑΣ., πρόβαλλαν την Αιμοδοσία στις οθόνες προβολής μηνυμάτων των στάσεων των λεωφορείων και των σταθμών επιβίβασης/αποβίβασης του Μετρό, επιδεικνύοντας για μία ακόμα φορά το ανθρώπινο και υπεύθυνο εταιρικό τους πρόσωπο στην κοινωνία.

Επιμόρφωση των «Teachers4Europe» στην Οδική Ασφάλεια – 19/11

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, προσκεκλημένη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, παραχώρησε εκπαιδευτική ομιλία προς εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια του διήμερου Προγράμματος Επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς-μέλη του Δικτύου «Τeachers4Εurope» (18 – 19/11) που διοργανώθηκε στο Σεράφειο Κέντρο Καινοτομίας Πολιτισμού & Αθλητισμού στην Αθήνα.

Η ομιλία, με τίτλο «Οδική Ασφάλεια: Θέμα Παιδείας και Πολιτισμού», αποτέλεσε κύρια θεματική του Επιμορφωτικού Προγράμματος και προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των εκατοντάδων εκπαιδευτικών που πήραν μέρος στις εργασίες του. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κυρία Μυλωνά ανέπτυξε θεματικές που εμπλέκουν ενεργά την εκπαιδευτική κοινότητα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης, της εκπαίδευσης και των θετικών προτύπων γονέων και εκπαιδευτικών για την προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά από το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» με στόχο τη μείωση των τροχαίων συμβάντων στη χώρα μας.

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων, η κυρία Μυλωνά κάλεσε τους εκπαιδευτικούς που μετέχουν στο Δίκτυο «Teachers4Europe» να συμβάλλουν στο έργο του Ινστιτούτου μέσα από την περαιτέρω ανάπτυξη από κοινού προγραμμάτων, δράσεων και πρωτοβουλιών που θα μεταφέρουν στα σχολεία και τα παιδιά τους τις αρχές της Οδικής Ασφάλειας και της υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς.

Εκδήλωση «Η αθέατη πλευρά του τροχαίου ατυχήματος» στη Χαλκίδα – 19/11

H Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», κυρία Βασιλική Δανέλλη- Μυλωνά, συμμετείχε στην εκδήλωση με θέμα: «Η αθέατη πλευρά του τροχαίου ατυχήματος» που διοργάνωσε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων), το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας στη Χαλκίδα, η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. μίλησε για το έργο ζωής της στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου της Πάνου Μυλωνά και παρουσίασε τις εξαιρετικά αποτελεσματικές «Δράσεις Πρόληψης Τροχαίων Συμβάντων» που αναπτύσσει και υλοποιεί το Ινστιτούτο σε όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νικόλαος Μαυραγάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π.Ε. Ευβοίας κ. Δημήτριος Αργύρης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς, εκπρόσωποι Σωμάτων, φορέων και ενώσεων, καθώς και πλήθος κόσμου.

«Τα τροχαία συμβάντα μπορούν να προβλεφθούν εάν όλοι μας -κυβερνήσεις, φορείς και καθένας από εμάς- αναλάβουμε την ευθύνη μας για την προστασία της ζωής στο δρόμο. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα, επενδύοντας σταθερά στην πρόληψη μέσα από την εκπαίδευση, την έρευνα, την καινοτομία και τη διαρκή ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στην Οδική Ασφάλεια» τόνισε η κυρία Μυλωνά ολοκληρώνοντας την εισήγησή της.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...