Πάτρα: Κύκλωμα εξαπατά μέσω της ΔΕΗ ηλικιωμένους

Η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή έχουν μετατραπεί σε κέντρο της δράσης κυκλώματος,  το οποίο άγνωστο με ποιο τρόπο, κατόρθωσε να αποσπάσει από τη ΔΕΗ στοιχεία που αφορούν σε συνδρομητές, που έχου ν υποβάλει αίτηση για την ένταξή τους στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Το κύκλωμα του οποίου τα μέλη έχουν ή είχαν πρόσβαση μέσα στις υπηρεσίες της ΔΕΗ έχει ως δόλωμα γυναίκα η οποία καλεί τηλεφωνικά τα υποψήφια θύματα και τα ενημερώνει πως επειδή τους έχει σταλ&epsilon ;ί έγγραφο , με το οποίο τους ζητείται να καταθέσουν σχεδιάγραμμα  της ηλεκτρικής εγκατάστασης του σπιτιού και δεν έχουν απαντήσει, η προθεσμία λήγει και εάν επιθυμούν να ενταχθούν στο κοιν&omega ;νικό τιμολόγιο, τότε θα πρέπει μέσα σε λίγες ώρες να το προσκομίσουν.

Σε περίπτωση που τα υποψήφια θύματα δηλώσουν αδυναμία να προσκομίσουν  μέσα στην προθεσμία  που τους ζητείται το σχετικό έγγραφο,  τότε η εμφανιζόμενη ως υπάλληλος προσφέρεται να τους βοη&the ta;ήσει, δηλώνοντας πως θα στείλει ένα συνάδελφό της να πάρει τα σχετικά χαρτιά και έναντι 100 ευρύ να τους εξασφαλίσει υπογεγραμμένο το σχετικό σχέδιο .

Τελευταίο θύμα του κυκλώματος είναι ζευγάρι ηλικιωμένων, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κινητικότητας. Οι ηλικιωμένοι δέχθηκαν τηλεφώνημα την περασμένη Παρασκευή με την δήθεν υπάληλο της ΔΕΗ να τους ενημερώνει πως μέχρι το μεσημέρι έπρεπε να έχουν προσκομίσει το σχέδιο με την ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού, αλλιώς θα έχαναν την προθεσμία για ένταξη στο κοινωνικό τιμολÏ Œγιο. Όταν δήλωσαν πως δεν προλαβαίνουν λόγω και των κινητικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν να προσκομίσουν το χαρτί ,τότε άρχισε και η διαδικασία εξαπάτησης  . Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε ένας &nu ;εαρός οποίος πήρε τα στοιχεία  και δήθεν σχεδιάγραμμα του σπιτιού ενώ έλαβε προκαταβολικά και ως αποζημίωση  100 ευρώ.

Λίγο αργότερα επέστρεψε παραδίδοντας ένα σχέδιο με μια υπογραφή και σφραγίδα το οποίο όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια δεν είχε καμία αξία αλλά και σχέση με το σχέδιο ηλεκτρολογικής εγκατά&sig ma;τασης που απαιτείτο.

Θύματα του κυκλώματος έχουν πέσει  ιδίως ηλικιωμένοι ενώ  εκτός όλων των άλλων το ερώτημα που τίθεται είναι ποιοι είχαν ή εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στους υπολογιστές ή τα αρχεία της ΔΕ&E ta; και γνωρίζουν ονόματα και διευθύνσεις συνδρομητών, που υπέβαλαν αίτημα για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο.

patratimes.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...