Πάτρα: Πανηγυρίζει το σαββατοκύριακο η ενορία της Αγίας Σοφίας

Την τιμητική της θα έχει αυτό το σαββατοκύριακο η πολυπληθής ενορία της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα. Ο ομώνυμος ιερός ναός όπου προιστάμενος είναι ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ερμόλαος Μασσαράς, πανηγυρίζει και τιμά τη χάρη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της, Πίστη, Αγάπη και Ελπίδα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο εορτασμός θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί του Σαββάτου 16/9/2017 με την έξοδο και τοποθέτηση της εικόνας της Αγίας Σοφίας στα προπύλαια του ναού για προσκύνημα από τους πιστούς. Το απόγευμα στις 19.00 θα αρχίσει ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας όπου αναμένεται να χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και πιθανόν και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος. Θα ακολουθήσει στις 22.00 η ιερά αγρυπνία όπου θα παραστεί και θα ιερουργήσει ο ηγούμενος της ιεράς Μονής Ομπλού, αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κωτσάκης.

Το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2017 θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία όπου θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος θα κηρύξει και το Θείο λόγο. Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί με τον εσπερινό το απόγευμα της Κυριακής (στις 19.00) και την ιερά λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Σοφίας στους γύρω δρόμους. Η Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη μαρτύρησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Αδριανού (117 – 138 μ.Χ.).

Οι τρεις κόρες της Αγίας Σοφίας, πήραν τα ονόματα τους από το χωρίο της Καινής Διαθήκης: «νυνὶ δὲ μένει πίστις, ἐλπίς, ἀγάπη, τὰ τρία ταῦτα· μείζων δὲ τούτων ἡ ἀγάπη.» (Α’ Κορινθίους. 13:13).

Αναμένεται πλήθος πιστών αυτό το διήμερο στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας για να προσκυνήσει τη χάρη της και να λάβει

δύναμη, φώτιση και ευλογία.

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...