Πέθανε σε ηλικία 117 ετών η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο

Πέθανε σε ηλικία 117 ετών η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο

H γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο Νάμπι Τατζίμα, από την Ιαπωνία πέθανε χθες Σάββατο σε ηλικία 117 ετών, όπως ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος. Η Νάμπι Τατζίμα γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1990 και πέθανε στο νησί Κικάι της περιφέρειας Καγκοσίμα όπου γεννήθηκε.

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ήταν η γηραιότερη γυναίκα στην Ιαπωνία από τον Σεπτέμβριο του 2015 και πιθανότατα η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο από το Σεπτέμβριο του 2017, όταν και πέθανε η τζαμαϊκανή Βάιολετ Μπράουν.

Ωστόσο, ο οργανισμός του Βιβλίου Καταγραφής Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, που ερευνούσε μετά το θάνατο της Μπράουν δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει την Τατζίμα ως την γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο. Στις 10 Απριλίου ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο είναι ο Γιαπωνέζος Μασάζο Νονάκα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας τόνισε ότι «η Τατζίμα ζούσε σε ένα γηροκομείο. Ήταν πιο αδύναμη από τον Ιανουάριο και είχε νοσηλευτεί», ενώ πρόσθεσε ότι πέθανε από βαθιά γηρατεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιαπωνία έχει ένα από τα μεγαλύτερα προσδόκιμα ζωής και είναι η ίσως η χώρα με τους περισσότερους γηραιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ζούσαν στην Ιαπωνία σχεδόν 68.000 άνθρωποι άνω των 100 ετών.

Τέλος, σύμφωνα με το Βιβλίο Καταγραφής των Ρεκόρ Γκίνες, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που έχει καταγραφεί ποτέ, ήταν η Γαλλίδα Ζαν Καλμέν, που πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/329436-Pethane-se-elikia-117-eton-e-geraiotere-gynaika-ston-kosmo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...