Πέρασε από τη Βουλή των Σκοπίων η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Πέρασε από τη Βουλή των Σκοπίων η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Εγκρίθηκε από την επιτροπή της Βουλής των Σκοπίων  το σχέδιο νόμου για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδος.
Υπέρ ψήφισαν 69 βουλευτές, ενώ καταψήφισαν 40.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ, η κύρωση στο Κοινοβούλιο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει στο τέλος του μήνα εάν η πΓΔΜ θα πάρει μια ημερομηνία για διαπραγματεύσεις. Επίσης τόνισε ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες του επείγοντος προκειμένου έγκαιρα να υποβληθεί η αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, βουλευτές φώναζαν “προδότες” από τις θέσεις τους. Μετά την ψηφοφορία άρχισαν να χτυπούν τα χέρια τους στις κοινοβουλευτικές έδρες και να φωνάζουν: «Προδότες, πουλήσατε το κράτος».

Μετά την έγκριση της συμφωνίας, το νομοσχέδιο πρέπει να αποσταλεί στον πρόεδρο Ιβάνοφ, ο οποίος θα πρέπει εντός επτά ημερών να το υπογράψει. Αν ο Ιβάνοφ θέσει βέτο η συμφωνία επιστρέφει στο Κοινοβούλιο, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να υιοθετηθεί με απόλυτη πλειοψηφία και θα πρέπει να ψηφίσουν «υπέρ», 61 βουλευτές. Η συμφωνία στην περίπτωση αυτή αποστέλλεται και πάλι στον πρόεδρο, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι υποχρεωμένος να την υπογράψει.

 

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/335062-Perase-apo-te-Boyle-ton-Skopion-e-symphonia-Tsipra-Zaeph ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...