Πέτα στ’ αστέρια, Ολυμπιακέ!

Έτσι ξεκίνησαν

 

Με 4-2-3-1 και εκπλήξεις παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μπέσνικ Χάσι, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τους Φορτούνη, Σεμπά. Ο Καπίνο ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ομάρ και Κούτρη να είναι τα δύο μπακ. Ο Ρέτσος ήταν ο ένας στόπερ, με τον Χάσι να επιλέγει για παρτενέρ του τον Βούκοβιτς. Ρομαό, Ζιλέ οι κεντρικοί χαφ και ο Οτζίτζα σε ρόλο επιτελικού μέσου. Μάριν και Καρσελά αποτελούσαν τους δύο πλάγιους μεσοεπιθετικούς και μοναδικός προωθημένος ο Μπεν.

Διάταξη 4-2-3-1 και από τον Ματίας Κεκ. Ο Σλούγκας κάτω από τα δοκάρια, με τους Μάρτιτς, Τζούπαριτς, Ελέζ, Βέσοβιτς να είναι η τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μαλές, Μπράνταριτς οι δύο μέσοι, με τους Γκοργκόν, Μίσιτς και Έμπερ να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον Γκαβράνοβιτς, που βρέθηκε ξανά στην κορυφή της επίθεσης.

 

Το ματς

 

Μουδιασμένα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύονταν να κρατήσουν πολύ την μπάλα στα πόδια τους, ωστόσο με το που την έχαναν πίεζαν ψηλά τους αντιπάλους τους και δεν τους επέτρεπαν να την κυκλοφορήσουν. Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι έψαξαν αρκετά τον Γκαβράνοβιτς με γεμίσματα, κάτι που ήταν… βούτυρο στο ψωμί των Ρέτσου και Βούκοβιτς.

Τρία λεπτά αργότερα, όμως, η Ριέκα έφτιαξε την πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι. Μετά από κακή συνεννόηση της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Γκαβράνοβιτς έκανε τις προσποιήσεις στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό ήταν… άψυχο και ο Ρέτσος που είχε καλή τοποθέτηση έδιωξε πάνω στη γραμμή. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στις ευκαιρίες αλλά η κεφαλιά του Μπεν μετά τη σέντρα του Οτζίτζα πέρασε λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα δε, οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία αλλά η κεφαλιά-ψαράκι που επιχείρησε ο αμαρκάριστος Γκοργκόν δεν βρήκε στόχο!

Ότι δεν κατάφεραν να κάνουν οι Κροάτες, το πέτυχαν στο 25’ οι Πειραιώτες! Μετά από πίεση του Καρσελά και κλέψιμο του Μαροκινού στον άξονα, ο Οτζίτζα έγινε κάτοχος της μπάλας και την έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Μάριν, ο οποίος με άψογο πλασέ έβαλε σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό. Το γκολ αυτό έδειξε να ξυπνάει την ομάδα του Χάσι, που μέχρι το τέλος του ημιχρόνου όχι μόνο δεν απειλήθηκαν αλλά είχαν και δύο μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρουν ακόμη ένα τέρμα. Το πλασέ του Μάριν, όμως, στο 30’ έδιωξε με υπερένταση ο Σλούγκα και δύο λεπτά μετά ο Βούκοβιτς σημάδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας, στην τελευταία καλή φάση.

Περισσότερα σε λίγο…

Ριέκα (Ματίας Κεκ): Σλούγκα, Μάρτιτς, Τζούπαριτς, Ελέζ, Βέσοβιτς, Μαλές, Μπράνταριτς, Γκοργκόν, Μίσιτς, Έμπερ, Γκαβράνοβιτς.

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ομάρ, Βούκοβιτς, Ρέτσος, Κούτρης, Ζιλέ, Ρομαό, Οτζίτζα, Μάριν, Καρσελά, Μπεν.

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

sport-fm.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...