Παιδόφιλος παρενόχλησε άτομο με νοητική στέρηση

Παιδόφιλος παρενόχλησε άτομο με νοητική στέρηση
Σε καταγγελία στην Αστυνομία προχώρησε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου σχετικά με υπόθεση όπου παιδόφιλος, ο οποίος ενώ βρίσκεται σε εξωιδρυματική απασχόληση, φέρεται να παρενόχλησε ξανά άτομο με νοητική στέρηση.
Η κ. Χαραλαμπίδου υπέβαλε σχετικές ερωτήσεις προς τον αρμόδιο Υπουργό, επισημαίνοντας πως για την εν λόγω καταγγελία έχει ενημερωθεί από τη μητέρα του θύματος, η οποία επίσης κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές.

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΑΚΕΛ, η νέα παρενόχληση έγινε μέσω ηλεκτρονικών μέσων δικτύωσης. Η κ. Χαραλαμπίδου ζητά ενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνονται όσον αφορά τους παιδόφιλους, που η πολιτεία έκρινε ότι μπορούν να ενταχθούν σε εξωιδρυματική απασχόληση, προκειμένου να μην παρενοχλούν τα θύματά τους.

Συγκεκριμένα, η κ. Χαραλαμπίδου αναφέρει στην ερώτησή της: «Ως γνωστόν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των περιπτώσεων, ακόμη και μετά την αποφυλάκιση, σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, οι οποίες κατατέθηκαν στην Επιτροπή Νομικών κατά τη συζήτηση του θέματος, επαναλαμβάνουν το έγκλημα».

Καταλήγοντας η βουλευτής του ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι κάποιοι παιδόφιλοι έχουν ήδη αποφυλακιστεί ενώ κάποιοι άλλοι αποφυλακίζονται μέχρι τέλος του Δεκέμβρη, και στο πλαίσιο αυτό ζητά ενημέρωση για το στάδιο που βρίσκεται ο καταρτισμός του Μητρώου παιδόφιλων και ποιοι μηχανισμοί έχουν δημιουργηθεί για να εφαρμοστούν οι πρόνοιες του σχετικού νόμου.

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...