Πακιστάν: Δέκα νεκροί αντάρτες από επιθέσεις μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών

Πακιστάν: Δέκα νεκροί αντάρτες από επιθέσεις μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών
Τουλάχιστον δέκα αντάρτες σκοτώθηκαν τις πρωινές ώρες μεταξύ της Τετάρτης και της Πέμπτης από επιθέσεις μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών στην περιοχή των φυλών του βορειοδυτικού Πακιστάν όπου είναι σε εξέλιξη πολύμηνη στρατιωτική επιχείρηση της πακιστανικής κυβέρνησης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση εφέτος από μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη στο βόρειο Ουαζιριστάν, που θεωρείται προπύργιο των ανταρτών Ταλμπάν που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα. Η πρώτη επίθεση των αμερικανικών σκότωσε έξι αντάρτες σε χωριό περίπου 10 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Μιρανσάχ. Έξι πύραυλοι εξαπολύθηκαν αργότερα από τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ανταρτών σε ένα συγκρότημα, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος ασφαλείας, προσθέτοντας ότι στόχος ήταν δύο οχήματα.

Σύμφωνα με επίσημη πηγή των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών, τέσσερις από τους έξι αντάρτες που σκοτώθηκαν είναι Ουζμπέκοι και δύο Ταλιμπάν Πουντζάμπ. Η επίθεση έγινε καθώς οι πακιστανοί Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν ανέφεραν ότι Ουζμπέκοι τζιχαντιστές είχαν υποστηρίξει τους Ταλιμπάν στην επίθεση κατά του διεθνούς αεροδρομίου στο Καράτσι όπου σκοτώθηκαν 37 άνθρωποι.

Η φονική επίθεση στο αεροδρόμιο τα εμπορικής πρωτεύουσας του Πακιστάν μπλόκαρε μια απόπειρα ειρηνευτικής διαδικασίας που ξεκίνησε στην αρχή του έτους με το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), το κύριο κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν, το οποίο εμφανίστηκε το 2007 και θεωρείται υπεύθυνο για χιλιάδες θανάτους στη χώρα.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...