Παναγία Τρυπητή:Χιλιάδες πιστοί στη λιτάνευση της Ιεράς Θαυματουργής Εικόνας

Πηγή: filofimos.gr

Της έχουν αποδώσει εκατοντάδες προσωνύμια. Της έχουν αποδοθεί αμέτρητα θαύματα. Είναι η παρηγοριά κάθε πιστού, το βάλσαμο στην ταραγμένη ψυχή, η Μάνα με τη μεγάλη αγκαλιά που χωρά όλη την οικουμένη. Η Θεοτόκος Μαρία που με τις αιώνιες ικεσίες Της προστατεύει κάθε χριστιανό, στο Αίγιο είναι η Παναγία η Τρυπητή. Η Παναγίτσα μας, όπως τη λένε μικροί και μεγάλοι και που γιορτάζει κάθε Παρασκευή του Πάσχα, προσελκύοντας χιλιάδες πιστούς από όλη την Ελλάδα -και όχι μόνο- που έρχονται να προσκυνήσουν τη χάρη Της, να προσευχηθούν, να ευχαριστήσουν, να ζητήσουν την απλόχερη βοήθειά Της.

Ακόμα κι ο καιρός έλαμπε σήμερα, στη γιορτή της Παναγίας Τρυπητής, της πολιούχου της πόλης του Αιγίου και του Δήμου Αιγιαλείας. Οι δρόμοι απ’όπου περνάει η καθιερωμένη Ιερά Πομπή είχαν από νωρίς γεμίσει κόσμο, περιμένοντας την Ιερά Θαυματουργή Εικόνα για να πάρουν την ευλογία Της. Νωρίτερα, είχε τελεστεί Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα στην παραλία Αιγίου, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, Σερβιών & Κοζάνης κ.κ. Παύλου, Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου και Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. Τιμές απέδωσαν οι Φιλαρμονικές Αιγίου, Ακράτας, Αιγείρας και της Αστυνομίας, ενώ παρήλασαν και αγήματα των τριών Όπλων και πρόσκοποι της πόλης.

Μετά τη λιτανεία και τη δέηση που εψάλη στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, η Εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε με κάθε προβλεπόμενη τιμή πίσω στο θρόνο Της, σε στρατιωτικό όχημα κι ενώ οι καμπάνες του Αιγίου χτυπούσαν χαρμόσυνα.

 

Δείτε στιγμιότυπα από τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...