Παναιτωλικός – ΑΕΛ 3-1 : Σχολιασμός αγώνα και λεπτομέρειες

Μεγάλη νίκη εχθές με 3-1 για τον Παναιτωλικό απέναντι στην ΑΕΛ στο Αγρίνιο για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ. Η ομάδα του Μάκη Χάβου σ’ αυτό το παιχνίδι που ηταν τελικός, πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και ανέβηκε στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα πιάνοντας την ΑΕΛ με 13 βαθμούς. Ήταν η 3η νίκη του Παναιτωλικού στο πρωτάθλημα και παράλληλα η 2η εντός έδρας. Η ΑΕΛ γνώρισε την 5η της στο πρωτάθλημα, που ήταν παράλληλα και η 5η της ήττα εκτός έδρας.

Ο Παναιτωλικός ήταν πιο ουσιώδης και εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των μεσοαμυντικών της ΑΕΛ που πολλές φορές υστερούσαν και έκαναν αρκετά λάθη. Τα μειονεκτήματα του ανασταλτικού τομέα των Λαρισαίων, έδωσαν στον Παναιτωλικό την ευκαιρία να δημιουργήσει προϋποθέσεις και το κυριότερο να σκοράρει το πρώτο γκόλ, με τον Μοράρ που πετυχαίνει γκόλ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, το οποίο ήταν παράλληλα και το 3ο του στο πρωτάθλημα. Ένα γκολ που ξεκίνησε από λάθος του Μασούρα και στη συνέχεια απανωτά λάθη των αμυντικών μέσα στην μικρή περιοχή του Μπόζοβιτς, με τον Ρουμάνο έπειτα από τριπλή προσπάθεια να σκοράρει με κοντινό σουτ στο 12ο λεπτό. Η ομάδα του Μάκη Χάβου δε σταμάτησε εκεί, με τον Μάζουρεκ να σημειώνει το 2-0 στο 33′ έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια, πήρε τη μπάλα απ’ το κέντρο, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ με σουτ έξω απ’ την περιοχή, το οποίο σίγουρα θα είναι απ’ τα πρώτα υποψήφια για best goal! Στο 2-0 έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με μια πολύ καλή εμφάνιση για τον Παναιτωλικό, δείχνοντας να συνέρχεται απ’ τα προηγούμενα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε πιο δυναμικά και αποφασισμένη με στόχο να ανατρέψει το εις βάρος της σκόρ. Στο 48′ ήρθε το λάθος του Μπεχαράνο στη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα η ΑΕΛ να τρέξει γρήγορα στην επίθεση βγάζοντας τον Λεοζίνιο τετ α τετ πλασάροντας ιδανικά εκείνος τον Τσενάμο για το 2-1 στο 48ο λεπτό. Απ’ τη μείωση του σκορ και μετά τον Παναιτωλικό κυρίευσε το άγχος κάτι που φάνηκε σε άμυνα και επίθεση. Οι αλλαγές απ’ τον πάγκο βοήθησαν τον Παναιτωλικό να κρατήσει μπάλα και να γίνει πιο φρέσκος μεσοεπιθετικά. Η ΑΕΛ έβγαινε επικίνδυνα μπροστά, αλλά οι έγκαιρες παρεμβάσεις των αμυντικών και του Τσενάμο όπου χρειάστηκε κράτησαν το 2-1 μέχρι και το 93′ , όπου ο Ρόσα που είχε περάσει ως αλλαγή με μια προσωπική ενέργεια έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ωραίο σουτ για το τελικό 3-1 και έδωσε μία υπερπολύτιμη νίκη στον Παναιτωλικό!

Και οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν το 4-2-3-1. Ο Μάκης Χάβος ξεκίνησε τους : Τσενάμο, Μαρινάκη, Ρότσα, Μιχάι, Χαντάκια, Μπεχαράνο, Πάουλο, Ντίας, Μοράρ, Μάζουρεκ, Μαρκόφσκι. Ο Μοράρ έπαιξε ως αριστερό εξτρέμ, Ντίας απ’ τα δεξιά και ο Μαρκόφσκι φόρ! Από πίσω δεκάρι ο εντυπωσιακός Μάζουρεκ! Οι αλλαγές: (64′) Κλέσιο αντί Μοράρ, (68′) Ρόσα αντί Μαρκόφσκι, (74′) Λόπες αντί Μάζουρεκ.

Ο Ηλίας Φυντάνης ξεκίνησε τους : Μπόζοβιτς, Μασούρα, Ρέντζα, Ζίζιτς, Φάρκα, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Κριζμάν, Λεοζίνιο, Ναζλίδη. Οι αλλαγές : (81′) Λαγός αντί Φάρκας, (89′) Γιαννιτσάνης αντί Λεοζίνιο.

Περίπου 2.000 φίλοι του Παναιτωλικού ήταν εχθές στο γήπεδο, ενώ φιλοξενούμενοι δεν υπήρχαν.

Η ΑΕΛ επιβεβαίωσε εχθές την εξαιρετική της κατάσταση. Κυρίως μεσοεπιθετικά είναι αρκετά ποιοτική κάτι που το απέδειξε με κορυφαίο τον Λεοζίνιο. Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη γνώρισε την ήττα έπειτα από τέσσερα σερί θετικά αποτελέσματα με τρείς νίκες και μία ισοπαλία. Απ’ την άλλη ο Παναιτωλικός παρουσιάστηκε πολύ καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα και τις κακές εμφανίσεις. Βοήθησε το γεγονός ότι ο Μάκης Χάβος επέλεξε να ξεκινήσει μια άκρως επιθετική ενδεκάδα με Μοράρ , Μαρκόφσκι και Ντίας μέσα, ενώ έκανε και τη σωστή χρονική στιγμή τις αλλαγές με τους παίκτες που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο να δίνουν σημαντικές βοήθειες και ανάσες στους υπόλοιπους. Επίσης εχθές φάνηκε ότι ο Παναιτωλικός έχει βάθος πάγκου με Κλέσιο, Ρόσα και Λόπες να είναι παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή, αλλά συνήθως χρησιμοποιούνται και ως βασικοί. Σ’ αυτό έπαιξε ρόλο και το ότι μειώθηκαν οι πολύ σημαντικοί τραυματισμοί που έδεναν τα χέρια του Μάκη Χάβου. Ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα έπειτα από σχεδόν δύο μήνες (τελευταία – 30 Σεπτεμβρίου επί του Πλατανιά με 0-3) και σίγουρα είναι κάτι που του ανεβάζει τη ψυχολογία και του δίνει ώθηση για τη συνέχεια!

Πολύ καλή η διαιτησία του Θανάση Σέζου, δεν έδωσε δικαιώματα. Μόνο ένα λάθος χρεώνεται στον Ιωάννη Τουμπακάρη (α’ βοηθός) που έκοψε αντικανονικά τον Ρόσα που έβγαινε με σημαντικές προϋποθέσεις στην επίθεση.

Επόμενος αγώνας πρωταθλήματος για τον Παναιτωλικό εκτός έδρας με τη Λαμία την Κυριακή (17.15) για την 13η αγωνιστική. Η ΑΕΛ παίζει στο AEL FC ARENA με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή επίσης (17.15), ενώ και για τις δύο ομάδες μεσολαβεί αγώνας Κυπέλλου.

Τέλος η ΠΑΕ ΑΕΛ με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε την ΠΑΕ Παναιτωλικός για την άριστη φιλοξενία και υποσχέθηκε να ανταποδώσει στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...