Παναιτωλικός – Κέρκυρα : Οι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας που αγωνιζόταν παλαιότερα στον Παναιτωλικό

Αρκετοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Κέρκυρα, παλαιότερα αγωνίστηκαν με τη φανέλα του Παναιτωλικού. Από πλευράς Παναιτωλικού, μόνο ο Τάσος Τσοκάνης έχει φορέσει κατά το παρελθόν τη φανέλα της Κέρκυρας. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά :

Γιάννης Μαντζουράκης :
Nυν προπονητής της Κέρκυρας, όμως θήτευσε προπονητικά και στον Παναιτωλικό τη περίοδο 2015-2017, έμεινε περίπου για 15 μήνες στο Αγρίνιο, αφήνοντας σχετικά καλές εντυπώσεις απ’το πέρασμά του, απολύθηκε μετά τη βαριά ήττα με 4-1 απ΄τον Αστέρα στη Τρίπολη στις 15 Ιανουαρίου του 2017 και σε συνδυασμό με την κακή πορεία της ομάδας εκείνη τη περίοδο, το διαζύγιο ανακοινώθηκε και επίσημα στις 17 Ιανουαρίου του 2017. O Γιάννης Μαντζουράκης είχε αναλάβει τον Παναιτωλικό στις 8 Οκτωβρίου του 2015, μετά το εφιαλτικό πέρασμα του Πορτογάλου Λίονελ Πόντες.


Παναγιώτης Ζορμπάς :

O 30χρονος μέσος της Κέρκυρας, διήνυσε την πιο παραγωγική του περίοδο στην ομάδα του Παναιτωλικού καθώς την περίοδο 2007-2009 πραγματοποίησε 41 συμμετοχές πετυχαίνοντας 13 γκολ! Ήταν και η περίοδος που βοήθησε την ομάδα του Αγρινίου στο έπακρο έτσι ώστε να ανέβει στη Β’ Εθνική! Ο Ζορμπάς ανήκε στην ΑΕΚ απ’το 2005-2010 και δόθηκε δανεικός αυτό το διάστημα σε Νίκη Βόλου και Παναιτωλικό.

Στέφανος Σιόντης :
O Στέφανος Σιόντης την περίοδο 2011-2012 αγωνίστηκε στον Παναιτωλικό (Σούπερ Λίγκ), όταν η ομάδα υποβιβάστηκε ξανά στη Β’Εθνική. Κατέγραψε 22 συμμετοχές και είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Μάλιστα, ήταν ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι στο 1-1 εντός έδρας απέναντι στη Κέρκυρα την περίοδο 2011-2012, για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ. Πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Ανρί Καμαρά. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι κάτοικος Κέρκυρας.

 

Γιάννης Ιωάννου :
Στυλοβάτης του Παναιτωλικού στην άμυνα τη σεζόν 2012-2013, όταν η ομάδα κέρδισε την επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία, με το μεγάλο διπλό στο Βόλο, απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου που πιστοποίησε την άνοδο της ομάδας σε παιχνίδι do or die! Ο νυν 33χρονος κεντρικός αμυντικός της Κέρκυρας κατέγραψε με τον Παναιτωλικό 34 συμμετοχές.

Ανδρέας Κολοβούρης :
Ο 25χρονος Πατρινός τερματοφύλακας Ανδρέας Κολοβούρης ήταν για δύο σεζόν στον Παναιτωλικό (2015-2017) χωρίς ωστόσο να καταγράψει κάποια συμμετοχή μιας και ήταν ο 3ος τερματοφύλακας της ομάδας.

Τάσος Τσοκάνης : (φωτό απ’όταν αγωνιζόταν στον Ηρακλή Ψαχνών)
Ο πάικτης του Παναιτωλικού την περίοδο 2012-2013 αγωνίστηκε με τη φανέλα της Κέρκυρας καταγράφοντας 21 συμμετοχές για να ακολουθήσουν αργότερα ο Απόλλων Σμύρνης, ο Αστέρας Τρίπολης και τα τελευταία δύο χρόνια ο Παναιτωλικός. Αναδείχθηκε στον Ηρακλή Ψαχνών όπου αγωνίστηκε για 3 χρόνια, είχε 43 συμμετοχές και 8 γκολ! (2009-2012)

Όσον αφορά τον 27χρονο κεντρικό αμυντικό Χρήστο Γρομητσάρη, ο οποίος έχει καθιερωθεί φέτος στην ομάδα της Κέρκυρας, κατάγεται από το Αγρίνιο και μάλιστα ως πιτσιρικάς αγωνιζόταν στις Ελπίδες Αγρινίου (2008) για να τον ανακαλύψει έπειτα η ομάδα του Ατρομήτου, όπου αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής μέχρι το 2010. Αργότερα δόθηκε δανεικός σε Αγία Παρασκευή, ΠΑΟ Ρούφ, Απόλλων Σμύρνης και Βύζα Μεγάρων για να καταλήξει το 2014 στον Ιωνικό. Πριν τη Κέρκυρα αγωνίστηκε και με τις φανέλες των Φωστήρα και Εργοτέλη.

Τέλος, από τους προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές μόνο οι Παναγιώτης Ζορμπάς και Χρήστος Γρομητσάρης θα δώσουν το παρών στο ματς της Κυριακής στο Αγρίνιο, καθώς οι Ιωάννου και Τσοκάνης είναι τραυματίες, ο Σιόντης είναι τιμωρημένος και ο Κολοβούρης είναι τρίτος τερματοφύλακας.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...