Παναιτωλικός – Ολυμπιακός (1-4) – Σχόλιο αγώνα – Λεπτομέρειες – Στατιστικά

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής της χθεσινής αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, κερδίζοντας μάλιστα με το εμφατικό 4-1! Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Πειραιά ο Καρίμ Ανσαριφάρντ με δύο καταπληκτικές ενέργειες (γκόλ και ασίστ), ήταν καταλυτικός έτσι ώστε η ομάδα του να πανηγυρίσει μία σημαντική νίκη απέναντι σε μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή του Παναιτωλικού και προσωρινά βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η 9η νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα , 5η συνεχόμενη και 4η εκτός έδρας (τελευταίο του παιχνίδι εκτός έδρας για τον α’γύρο). Τα 31 γκόλ έφτασε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα (15 εκτός έδρας) με την επίθεση να πετάει φωτιές! Άξιος συμπαραστάτης του Ιρανού, ο Κώστας Φορτούνης που σκόραρε δίς!

Ο Παναιτωλικός υπέστη την 3η του εντός έδρας ήττα και 6η του στο πρωτάθλημα, ενώ παραμένει χαμηλά βαθμολογικά με το παιχνίδι στην Τρίπολη με τον Αστέρα την ερχόμενη αγωνιστική που είναι και η τελευταία για τον πρώτο γύρο, να κρίνει πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Πολλά θέματα για τον Παναιτωλικό στην άμυνα, με τα τέσσερα γκόλ που δέχθηκε εχθές, έφτασε να έχει παθητικό 20 γκόλ, όντας η ομάδα με την τρίτη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος πίσω από Πλατανιά (29) και ΑΕΛ (21).

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του χθεσινού παιχνιδιού ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος από την αρχή να ”καθαρίσει” το παιχνίδι κάτι που φάνηκε και με το γρήγορο γκόλ του Φορτούνη στο 6ο λεπτό έπειτα από την ασίστ του Μάριν. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, έχασε την ευκαιρία με τον Μοράρ στο 23′, όμως στο 27′ έφτασε στην ισοφάριση με αυτογκόλ του Ένγκελς με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ρόσα. Έπειτα από το 1-1, η ομάδα του Τάκη Λεμονή προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, έχοντας την κατοχή της μπάλας αλλά τίποτα το επικίνδυνο μπροστά από τα καρέ του Δημήτρη Κυριακίδη. Το ημίχρονο έκλεισε στο 1-1, αποτέλεσμα που ήταν απόλυτα δίκαιο. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε έναν Παναιτωλικό πιο ορεξάτο στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά χωρίς ουσιαστική ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός προειδοποίησε στο 57′ με χαμένο τετ α τετ του Κούτρη που έβγαλε ο Κυριακίδης, όμως στο 62′ ο Καρίμ Ανσαριφάρντ πήρε το ”όπλο” του και με απίστευτη προσωπική ενέργεια, ξεπέρασε τον Μόρα κι έδωσε έτοιμο γκόλ στον Φορτούνη πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 1-2. Στο 67′ ήρθε το τραγικό λάθος του Μόρα για να το εκμεταλλευτεί κατάλληλα ο Ιρανός, ο οποίος πέρασε και τον Κυριακίδη για να σημειώσει το 1-3, πετυχαίνοντας παράλληλα το 7ο του γκόλ στο πρωτάθλημα. Στο 80′ σε διπλή προσπάθεια ο Ρόσα νικήθηκε απ’τον Προτό και το δοκάρι, ένα γκόλ που αν έμπαινε θα έδινε άλλο χρώμα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά με τον Ολυμπιακό να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με κεφαλία ”ψαράκι” του Τζούρτζεβιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το τελικό 1-4 αφήνει πικρία στο Μάκη Χάβο που είδε για ακόμη ένα παιχνίδι να γίνονται πολλά ατομικά λάθη, ενώ απ’την άλλη ο Τάκης Λεμονής τρίβει τα χέρια του για την άνοδο της ομάδας του και το σερί νικών που έχουν φέρει τον Ολυμπιακό ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, βέβαια με αγώνα περισσότερο.

Η ενδεκάδα που χρησιμοποίησε ο Μάκης Χάβος :

Αλλαγές : (67′) Κλέσιο εντός – Μαρινάκης εκτός
(74′) Μαρκόφσκι εντός – Μοράρ εκτός
(81′) Γιαννιώτης εντός – Ρόσα εκτός

Η ενδεκάδα που χρησιμοποίησε ο Τάκης Λεμονής :

Αλλαγές : (46′) Οφόε εντός – Πάρντο εκτός
(69′) Φιγκέιρας εντός – Κούτρης εκτός
(77′) Τζούρτζεβιτς εντός – Ανσαριφάρντ εκτός

Άποψη :
-Δε μπορεί να καταδικάζεται ένας ποδοσφαιριστής ειδικά της κλάσης και της αξίας του Βαγγέλη Μόρα επειδή είχε μια άσχημη βραδιά. Είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής για τον Παναιτωλικό που έχει προσφέρει με την εμπειρία του και βοηθάει και τα υπόλοιπα νέα παιδιά στην ομάδα.

-Πολύ σημαντική βοήθεια έδωσε ο Οφόε με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πάρντο ήταν κάτω του μετρίου και σωστά αντικαταστάθηκε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

-Τρομερό παιχνίδι από τον Ανσαριφάρντ που ήταν μαγικός εχθές. Επίσης αρχηγική εμφάνιση από τον Κώστα Φορτούνη.

-Για ακόμη ένα μάτς ο Ολυμπιακός δέχεται γκόλ, το 6ο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος που δε μπορεί να κρατήσει πίσω το μηδέν.

-Ο Παναιτωλικός δέχεται γκόλ για 8ο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος!

-Σημαντική η απουσία του Ντάνι Μπεχαράνο στον άξονα. Προσπάθησε ο Τσοκάνης αλλά δεν κάλυψε το κενό.

Στατιστικά και λεπτομέρειες :
Πέμπτη νίκη του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό σε 8 παιχνίδια. Τα υπόλοιπα τρία ήταν ισόπαλα. Η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη για τους ερυθρόλευκους απέναντι στους Αγρινιώτες μετά το 2-5 της περιόδου 2015-2016. Τα γκόλ 14-4 υπέρ του Ολυμπιακού. Μένει αυτή η κατάρα για τον Παναιτωλικό, να μην έχει κερδίσει ούτε μία φορά την ομάδα των Πειραιωτών!
Την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και με διαφορά διαθέτει ο Ολυμπιακός με 31 γκόλ! Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού και του πρωταθλήματος είναι ο Ανσαριφάρντ πλέον με 7 γκόλ (τα ίδια έχει και ο Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα). Ο Κώστας Φορτούνης είναι δεύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού με 6 γκόλ. Πρωτιές πολλές για τον Ολυμπιακό σε ασίστ (18), εύστοχες πάσες (975), γεμίσματα (119/369) και γκόλ ανα τελικές (5.8) . Πέμπτη σερί νίκη και τέταρτη εκτός έδρας, σύνολο 9 οι νίκες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.
Διεκόπη το σερί του Παναιτωλικού που ήταν για τρία σερί παιχνίδια πρωταθλήματος αήττητος. Τις 6 ήττες έφτασε η ομάδα του Μάκη Χάβου στο πρωτάθλημα και τις 3 εντός έδρας. Έχει την τρίτη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (20 γκόλ – τα 12 στην έδρα του), ενώ τελευταία φορά που δε δέχθηκε γκόλ ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου το 0-3 εκτός έδρας επί του Πλατανιά. Επιθετικά έχει σημειώσει 17 γκόλ. Ο Μάζουρεκ είναι δεύτερος σε τελικές προσπάθειες, έχει 31 τελικές, ενώ παράλληλα είναι δεύτερος και σε λάθη καθώς μετράει 78! Τέλος ο Παναιτωλικός παραμένει πρώτος σε κίτρινες κάρτες, φτάνοντας τις 56 – αριθμός ρεκόρ! Την επόμενη αγωνιστική δε θα αγωνιστεί λόγω καρτών στο μάτς με τον Αστέρα στην Τρίπολη, ο Χόρχε Ντίας.

Τα στατιστικά του χθεσινού αγώνα :

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...