Παναιτωλικός – Ολυμπιακός : Pre game – Όλες οι λεπτομέρειες – Πιθανές ενδεκάδες

Σήμερα ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο, σε παιχνίδι που γίνεται στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκ (19.30 novasports 2). Η ομάδα του Τάκη Λεμονή θέλει τη νίκη για να μη χάσει την επαφή με την κορυφή και τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, ενώ ο Παναιτωλικός ψάχνει την πρώτη νίκη της ιστορίας του απέναντι στον Ολυμπιακό και παράλληλα να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ξεκινώντας με τον γηπεδούχο Παναιτωλικό, η ομάδα του Μάκη Χάβου προέρχεται από την ισοπαλία-σοκ την προηγούμενη αγωνιστική εκτός έδρας στη Λαμία, μ’ένα γκόλ που σημειώθηκε στο 97ο λεπτό, ενώ ο διαιτητής είχε δείξει τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις και έτσι έγινε το 2-2 με πάρα πολλά παράπονα και ανακοινώσεις από πλευράς Παναιτωλικού. Πέρα απ’το γεγονός οτι ήταν ένα αποτέλεσμα που άφησε πικρή γεύση στο στρατόπεδο του Παναιτωλικού, η ομάδα δείχνει να είναι σε πολύ καλό φεγγάρι πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, κάτι που μαρτυράει και το σερί των τεσσάρων παιχνιδιών χωρίς ήττα, συμπεριλαμβανομένου και του κυπέλλου. (2 νίκες – 2 ισοπαλίες). Τη Δευτέρα ο Παναιτωλικός έμαθε και τον αντίπαλό του στους ”16” του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς θα τεθεί αντιμέτωπος με την ΑΕΚ, με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται στο Αγρίνιο την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 19.30 . Σήμερα η ομάδα του Μάκη Χάβου ποντάρει και στον κόσμο που θα γεμίσει το γήπεδο και θα είναι ο 12ος παίκτης! Επίσης θέλει για πρώτη φορά στην ιστορία του να κερδίσει τον Ολυμπιακό, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν με τους ερυθρόλευκους να μετράνε 4 νίκες και 3 παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα. Στα καθαρά αγωνιστικά, εκτός αποστολής για τους Αγρινιώτες έμεινε ο Μπράβο, ο οποίος μεσοβδόμαδα υποβλήθηκε σε επέμβαση μηνίσκου και θα μείνει για καιρό εκτός. Επίσης εκτός οι τραυματίες Λόπες, Χαντάκιας, Παρράς και ο τιμωρημένος Ντάνι Μπεχαράνο που την προηγούμενη αγωνιστική στο μάτς με τη Λαμία αποβλήθηκε και θα είναι μία πολύ σημαντική απουσία στον άξονα για το Μάκη Χάβο. Εκεί ο Μακεδόνας τεχνικός προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει τον Μαρινάκη που γνωρίζει τη θέση και να τοποθετήσει ως δεξιό οπισθοφύλακα τον Γιώργο Μύγα.

Αναλυτικά η πιθανή ενδεκάδα του Παναιτωλικού σε σύστημα 4-2-3-1 :
Τσενάμο, Μιχάι, Μόρας, Μύγας, Ρότσα, Μαρινάκης, Πάουλο, Μάζουρεκ, Ρόσα, Ντίας, Μοράρ

 

Συνεχίζοντας με τον φιλοξενούμενο Ολυμπιακό, η ομάδα του Τάκη Λεμονή πλέον επικεντρώνεται στις εγχώριες διοργανώσεις καθώς ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Τσάμπιονς Λίγκ με τον αποκλεισμό σ’ένα πολύ δύσκολο όμιλο που από την αρχή φάνηκε να υστερεί. Στόχος πλέον το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Σήμερα αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό, μία ομάδα που πάντα τον δυσκολεύει και εντός και εκτός έδρας. Προερχόμενος από τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα στοχεύει σήμερα σε ακόμα μία νίκη που θα είναι η 4η εκτός έδρας αν επιτευχθεί και θα τον κρατήσει στην κορυφή περιμένοντας στραβοπάτημα των υπόλοιπων πρωτοπόρων. Στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού για τον πρώτο γύρο, ο Τάκης Λεμονής μετράει οχτώ απουσίες. Οι τέσσερις κομμένοι Καπίνο, Μίλιτς, Ζντιέλαρ, Καρσελά που δεν υπολογίζονται έμειναν εκτός αποστολής. Για λόγους τακτικής έμειναν στην Αθήνα και οι Βούκοβιτς, Ανδρούτσος. Τέλος οι σημαντικότερες απουσίες για τον Ολυμπιακό είναι αυτές των Εμενίκε και Μπέν, με τον πρώτο να νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο και να μη ταξιδεύει στο Αγρίνιο, ενώ ο δεύτερος ταλαιπωρείται από ίωση και προτιμήθηκε να μείνει εκτός αποστολής.

Η πιθανή ενδεκάδα που αναμένεται να παρατάξει ο Λεμονής σήμερα σε σύστημα 4-2-3-1 :
Προτό, Σισέ, Μποτία (Ένχελς), Ομάρ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μάριν, Πάρντο, Τζούρτζεβιτς (Ανσαριφάρντ)

Στατιστικά και λεπτομέρειες των δύο ομάδων :

Παναιτωλικός :
12oς – 14 βαθμοί
Προηγούμενος αγώνας : Εκτός έδρας με Λαμία 2-2
3 νίκες, 5 ισοπαλίες, 5 ήττες
Εντός έδρας – 2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες
Εκτός έδρας – 1 νίκη, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες
Γκόλ : 16-16 (Εντός 9-8, Εκτός 7-8)
3 σερί παιχνίδια αήττητος στο πρωτάθλημα (1 νίκη – 2 ισοπαλίες)
1ος σκόρερ : Ντίας 4 γκόλ
1η ομάδα σε κίτρινες κάρτες : 54
5η καλύτερη επίθεση : 16 γκόλ
Στα τελευταία 7 παιχνίδια του πρωταθλήματος δέχεται γκόλ

Ολυμπιακός :
2ος – 26 βαθμοί
Προηγούμενος αγώνας : Εντός έδρας με Απόλλωνα Σμύρνης 3-1 (νίκη)
8 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες
Εντός έδρας – 5 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα
Εκτός έδρας – 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες
Γκόλ : 27-15 (Εντός 16-6, Εκτός 11-9)
4 σερί νίκες στο πρωτάθλημα
1ος σκόρερ : Aνσαριφάρντ 6 γκόλ
Καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 27 γκόλ
1η ομάδα Γκόλ ανά Τελικές 6.3
1η ομάδα σε ασίστ : 15
1η ομάδα σε σωστές πάσες : 925
1η ομάδα σε γεμίσματα : 115/359
1η ομάδα σε πέναλτι : 6 κερδισμένα
Στα τελευταία 5 παιχνίδια του πρωταθλήματος δέχεται γκόλ

Στο περσινό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο Αγρίνιο, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 0-2 χάρη στα γκόλ των Τσόρι και Ελιουνούσι.
Αναλυτικά η προϊστορία των αναμετρήσεων εδώ :  https://www.nafpaktianews.gr/%CE%97-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CF%84%CF%89%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%9F%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9/

Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης θα είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος της ΕΠΣ Μακεδονίας. Βοηθοί του οι Ιορδάνης Δημητριάδης (ΕΠΣ Καστοριάς), Πέτρος Πάτρας (ΕΠΣ Μακεδονίας), ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας). Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος είχε διευθύνει ξανά αναμέτρηση των δύο ομάδων, αλλά στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στις 13 Δεκεμβρίου του 2015, όταν η ομάδα του Ολυμπιακού είχε επικρατήσει με 1-0, αλλά με πολλά παράπονα από πλευράς Παναιτωλικού, σ’ένα παιχνίδι που είχε αποβληθεί απ’το πρώτο ημίχρονο ο Δημήτρης Κυριακίδης με κόκκινη κάρτα.

Ο Τάκης Λεμονής ήταν προπονητής του Παναιτωλικού για δύο μήνες τη σεζόν 2011-2012 και συγκεκριμένα απ’το Φεβρουάριο του 2012 έως και τον Απρίλιο. Είχε διαδεχθεί τον Μπάμπη Τεννέ σε μία χρονιά που ο Παναιτωλικός δε κατάφερε να σωθεί και υποβιβάστηκε στη Football League.

Τέλος, η προπώληση των εισιτηρίων από τα εκδοτήρια του γηπέδου ξεκίνησε από χθές και θα συνεχιστεί μέχρι και την ώρα έναρξης του παιχνιδιού στις 19.30, αν δεν υπάρξει έως τότε sold out.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...