Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός (5η αγωνιστική Super League – Pre game)

Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται σήμερα στο Αγρίνιο για το πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ. Οι πράσινοι στον απόηχο των πολύ άσχημων διοικητικών εξελίξεων, θα προσπαθήσουν απόψε να κάνουν το πρώτο τους διπλό στο πρωτάθλημα φέρνοντας μ’αυτό τον τρόπο χαμόγελα στους φίλους τους. Απ’την άλλη ο γηπεδούχος Παναιτωλικός θέλει να εκμεταλλευτεί κλίμα και έδρα και να πανηγυρίσει το πρώτο του τρίποντο για φέτος, μόλις στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι του.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου μέχρι στιγμής μετράει δύο ισοπαλίες (εντός 2-2 με Ατρόμητο, εκτός 1-1 με Πανιώνιο) και δύο ήττες στο πρωτάθλημα όμως σε ακόμα μια δύσκολη εκκίνηση με τις ήττες να προέρχονται από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ εκτός έδρας (2-0 και 1-0 αντίστοιχα). Συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας ήττας με την Ξάνθη στο Κύπελλο (2-0), ο Παναιτωλικός δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης σε πέντε επίσημα παιχνίδια. Τελευταία νίκη του Παναιτωλικού σε επίσημο παιχνίδι σημειώνεται στις 9 Απριλίου 2017 στις εντός έδρας 1-0 επί της Βέροιας για την 28η αγωνιστική της περσινής σεζόν του πρωταθλήματος.

Στα αγωνιστικά ο Μάκης Χάβος μετράει τέσσερις απουσίες με τους Βακράκο, Μύγα, Μοράρ και Λόπες να είναι ανέτοιμοι από τραυματισμό. Όσον αφορά τη σημερινή ενδεκάδα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά κυρίως για τη μεσοεπιθετική γραμμή εκεί όπου διεκδικεί θέση βασικού ο νεαρός Παρράς που εντυπωσίασε στο παιχνίδι με τη Ξάνθη, όπως φυσικά και ο Μάζουρεκ. Λογικά ως φόρ θα ξεκινήσει ο Ντίας, καθώς ο Μαρκόφσκι δε δείχνει και στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Αναλυτικά η πιθανή ενδεκάδα του Παναιτωλικού σε σύστημα 4-2-3-1 :

Κυριακίδης, Χαντάκιας, Μόρας, Μαρινάκης, Ρότσα, Μπεχαράνο, Πάουλο (Μπράβο), Μάζουρεκ (Ρόσα), Παρράς, Κλέσιο, Ντίας (Μαρκόφσκι)

Ο Παναθηναϊκός περνάει δύσκολες στιγμές διοικητικά καθώς μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου, όλα είναι αβέβαια για το σύλλογο. Το κακό κλίμα ελπίζει ο Μαρίνος Ουζουνίδης να μη μεταφερθεί και αγωνιστικά, με τον Παναθηναϊκό να μετράει δύο συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο (εντός με Απόλλωνα 1-0, ΑΕΛ 2-0). Αρκετές οι απουσίες για τους πράσινους με Καμπέσας, Κουτρουμπή, Τζανδάρη, Λουτσιάνο (ρήξη χιαστών), Κουλιμπαλί και Ευαγγέλου να είναι ανέτοιμοι λόγω σοβαρών τραυματισμών. Μετά από καιρό επιστρέφει στην αποστολή για αγώνα πρωταθλήματος ο Λούκα Βιγιαφάνιες, ενώ για πρώτη φορά συμμετέχει το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του τριφυλλιού Αυλωνίτης. Ο Εβρίτης τεχνικός θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό σε 4-4-2 με δίδυμο μπροστά Τσάβες και Μολίνς. Αναλυτικά η πιθανή ενδεκάδα των πράσινων :

Βλαχοδήμος, Κουρμπέλης, Μολέδο, Γιόχανσον, Χούλτ, Σιλά, Χίλιεμαρκ, Λόυντ, Χατζηγιοβάννης (Μουνιέ), Τσάβες, Μολίνς .

Ο αγώνας ξεκινάει στις 8.30 στο κατάμεστο γήπεδο του Παναιτωλικού όπου δε θα υπάρχουν φίλοι του Παναθηναϊκού καθώς απαγορεύθηκε η οργανωμένη μετακίνηση απ’τον υφυπουργό αθλητισμού κύριο Βασιλειάδη.

Όσον αφορά την προϊστορία των δύο ομάδων στο Αγρίνιο, ο Παναθηναϊκός είναι αφεντικό μιας και σε επτά αναμετρήσεις έχει σημειώσει τρείς νίκες, έναντι μίας του Παναιτωλικού (2013-2014 1-0 με Καμαρά). Τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Ένα απ’αυτά και το περσινό 0-0. Τα γκόλ είναι 7-5 υπέρ του τριφυλλιού.

Τον πολύ σημαντικό αυτό αγώνα θα διευθύνει ο Γεώργιος Κομίνης της ΕΠΣ Θεσπρωτίας ο οποίος πέρα απ’το γεγονός ότι ήταν και στο περσινό παιχνίδι των δύο ομάδων διαιτητής στο Αγρίνιο, έχει σφυρίξει και το μοναδικό φετινό παιχνίδι του Παναιτωλικού στην έδρα του με αντίπαλο τον Ατρόμητο (2-2) . Βοηθοί του οι Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Καρατζίκας (Αθηνών) με τέταρτο τον Σκουλά (Θεσσαλίας) .

Αναμένεται ένα δυνατό ματς σε γήπεδο φωτιά με τους φίλους του Παναιτωλικού να δίνουν δυναμικό παρών και τους οργανωμένους δίπλα στην ομάδα καθώς ως γνωστόν φέτος έχουν κάνει το τεράστιο come back και το γήπεδο θυμίζει πάλι κλουβί!

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...