Παπαγγελόπουλος για Νovartis: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους

Παπαγγελόπουλος για Νovartis: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έπειτα από τη σύσκεψη που είχε με τον Πρωθυπουργό, παρουσία και του Σταύρου Κοντονή στο Μέγαρο Μαξίμου για το σκάνδαλο της Novartis.

«Ο πρόεδρος της Novartis δεν διώκεται, απλά του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Εάν θέλει να διαφύγει και διαφύγει, επιβεβαιώνεται η έρευνα» υποστήριξε και τόνισε: «Όσοι μιλούν για πολιτικές διώξεις, καλό είναι να μη μιλάμε γιατί εκτίθενται».

Κοντονής: Στη βουλή η δικογραφία

«Η  Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στο υπ. Δικαιοσύνης τη δικογραφία που αφορά τα πολίτικά πρόσωπα. Με εντολή του πρωθυπουργού θα αποσταλεί αύριο στη Βουλή» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Όπως είπε, «το σκάνδαλο με το φάρμακο – ιδίως ως προς την ηθική απαξία που φέρνει – είναι τεράστιο γιάτρισσές μια περίοδο οικονομικής κρίσης που ήταν δύσκολο για τους πολίτες να βρίσκουν τα φάρμακά τους, υπήρχαν εταιρείες που με παράνομο τρόπο λειτουργούσαν προς την κατεύθυνση της υπερκοστολόγησης. Γι αυτό το λόγο εκτοξεύτηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε ποσοστά διπλάσια του μέσου όρου του της ΕΕ. Η ηθική απαξία και το οικονομικό κόστος είναι ζητήματα τεράστια τα οποία η δικαιοσύνη διερευνά και θα διερευνήσει σε βάθος».

«Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο και τον κανονισμό της Βουλής. Θα ενημερωθούν τα κόμματα και με βάση την ενημέρωση και τη μελέτη του ογκώδους φακέλου, θα λάβουν την απόφαση» σημείωσε ο κ. Κοντονής,  ενώ υπογράμμισε πως ο πρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα δεν έχει εμφανιστεί προς το παρόν.«Για τα μη πολιτικά πρόσωπα τη διαδικασία τη συνεχίζει η εισαγγελέας. Για την παραγραφή, να ανακαλέσετε στη μνήμη σας ότι κατά το παρελθόν υπήρξαν αδικήματα που παραγράφηκαν και άλλα που δεν παραγράφηκαν και οι εισαγγελείς είχαν ασκήσει διώξεις» είπε, χαρακτηριστικά.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/320354-Papaggelopoylos-gia-Novartis-To-megalytero-skandalo-apo-systaseos-ellenikoy-kratoys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...