Παπαδημητρίου: H οικονομία σε φάση επιτάχυνσης

Παπαδημητρίου: H οικονομία σε φάση επιτάχυνσης

Την πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται πλέον σε φάση επιτάχυνσης εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά την ομιλία του στο γεύμα εργασίας του Εμπορο-βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

«Το κρίσιμο σημείο δεν έχει να κάνει με την ποσοτική επέκταση και το αν θα πετύχουμε 1,5% ή 2% ανάπτυξη, αλλά με την ποιότητα της ανάκαμψης» επισήμανε ο κ. Παπαδημητρίου, διαμηνύοντας ότι αυτή «η ανάκαμψη εμφορείται από τη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της οικονομίας, μαζί με την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των θεσμών, των αγορών και των επενδυτών».

Κατά τον ίδιο, άλλωστε, «δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την περίοδο που υπήρχαν αμφιβολίες για την παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ». Σήμερα, εξήγησε, «είναι πλέον φανερό πως η οικονομία βρίσκεται εκτός κινδύνου και έχει εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης».

Παράλληλα, απέρριψε τα περί «αβέβαιης και ισχνής ανάκαμψης», τονίζοντας ότι η κάμψη των επενδύσεων στο β’ τρίμηνο είναι προσωρινή και σχετίζεται «με μία ασυνέχεια που είχαμε στην εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων».

Ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε, ακόμη, ότι στο α’ εξάμηνο του 2017 η οικονομία ανέκαμψε σε όλα τα επίπεδα, με τις παραγωγικές επενδύσεις να «τρέχουν» 3% ετησίως, τις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών να αυξάνονται κατά 7% και την ιδιωτική κατανάλωση κατά 1%.

«Η γενικευμένη αυτή πρόοδος δεν συντελέστηκε ασφαλώς μόνη της ή με κάποιο αυτόματο πιλότο, καθώς είναι προϊόν της κυβερνητικής πολιτικής για πιο ρεαλιστικές και ισορροπημένες μεταρρυθμίσεις με πυξίδα ένα νέο παραγωγικό πρότυπο» υπογράμμισε.

Στρατηγικό στόχο της νέας αναπτυξιακής πολιτικής, πρόσθεσε στη συνέχεια, αποτελεί η δημιουργία μαζικής απασχόλησης με ταχύτερη απορρόφηση της ανεργίας και άνοδος του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/300444-Papademetrioy-H-oikonomia-se-phase-epitachynses ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...