Παπανάτσιου: Θα πιάσουμε τους στόχους του Προϋπολογισμού!

Παπανάτσιου: Θα πιάσουμε τους στόχους του Προϋπολογισμού!

Τη βεβαιότητα της, ότι θα επιτευχθούν  και αυτή τη χρονιά οι στόχοι του  Προϋπολογισμού εξέφρασε η  υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στη Βουλή. Όπως τόνισε η ίδια, «θα είναι η τρίτη συνεχής χρονιά».

Η υφυπουργός, απαντώντας  σε ερωτήσεις στη Βουλή, έκανε λόγο για καταστροφολογία από την αντιπολίτευση, ενώ ανέφερε ότι η απόκλιση των 2,3 δισ. ευρώ στα έσοδα του εννεάμηνου δεν αποτελεί υστέρηση αλλά ταμειακό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, είπε πως «θα πιάσουμε και αυτή τη φορά τους στόχους. Για τρίτη χρονιά. Κάθε φορά που έχουμε καινούργια στοιχεία αρχίζουμε πάντα την καταστροφολογία».

Σχετικά με την απόκλιση 2,3 δισ. Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου, είπε πως δεν αποτελεί υστέρηση εσόδων, ούτε δημιουργεί πρόβλημα στον προϋπολογισμό, αλλά είναι «ταμειακό πρόβλημα» που όπως εξήγησε «έχει να κάνει με τις πληρωμές των ληξιπροθέσμων».

Σταϊκούρας: Η πολιτική της κυβέρνησης  οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο

Νωρίτερα, από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, είχε υποστηρίξει σε δήλωσή του, πως «Τα σημερινά στοιχεία από την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της Κυβέρνησης είναι ανερμάτιστη, οικονομικά αναποτελεσματική, κοινωνικά άδικη και οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο». 

Σύμφωνα με την ανάλυση του «σκιώδους» υπουργού Οικονομικών της ΝΔ., «τα έσοδα προ επιστροφών φόρων, κυρίως ο φόρος εισοδήματος, είναι χαμηλότερα από τους στόχους, απόδειξη της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών λόγω υπερφορολόγησής τους. Οι επιστροφές φόρων είναι ιδιαίτερα αυξημένες, προκειμένου η Κυβέρνηση να μην χάσει “στο παρά πέντε” τη δεύτερη υποδόση της δεύτερης αξιολόγησης, που είναι διαθέσιμη από αρχές Σεπτεμβρίου».
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, «“Την παρτίδα σώζει” και πάλι η εσωτερική στάση πληρωμών που διευρύνεται σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι οι επιχορηγήσεις Νοσοκομείων, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και τα επιδόματα πολυτέκνων, αλλά και στις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που έχουν υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή». 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/305684-Papanatsioy-THa-piasoyme-toys-stochoys-toy-Proypologismoy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...