Παππάς: Να πάρουν θέση τα κόμματα για την προσφυγή στο ΣτΕ

Παππάς: Να πάρουν θέση τα κόμματα για την προσφυγή στο ΣτΕ

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κάλεσε τα κόμματα να πάρουν θέση «για την προσφυγή των καναλαρχών στο ΣτΕ, κατά της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης».

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χαρακτήρισε «προβλέψιμη» την προσφυγή, γιατί όπως είπε, «οι καναλάρχες επιδιώκουν να μην υπάρχει τίμημα ή να είναι ελάχιστο».«Το θέμα είναι τι κάνουν τα κόμματα. Πρέπει να τοποθετηθούν, εάν θέλουν να στηρίξουν το Σύνταγμα και τους νόμους», σημείωσε ο ίδιος και υποστήριξε ότι «τα 35 εκατ. ευρώ για δέκα χρόνια δεν είναι μεγάλο ποσό». Ως παράδειγμα μάλιστα, έφερε τηλεοπτικό σταθμό, που προσέφυγε στη δικαιοσύνη σε βάρος του Δημοσίου με επιχείρημα ότι είχε 32 εκατ. απώλειες από ένα μόνο προϊόν και για μια μόνο σεζόν.Το κυβερνητικό στέλεχος είπε, επίσης, ότι το ΕΣΡ έχει κάνει μέσα σε λίγους μήνες όσα δεν έγιναν επί σειρά ετών.

Ερωτηθείς για το ψηφιακό ραδιόφωνο, υποστήριξε, ότι η μετάβαση θα γίνει σύντομα και σημείωσε ότι το τοπίο σήμερα στο ραδιόφωνο, είναι πιο άναρχο από ό,τι στην τηλεόραση.

Για την ΕΡΤ, ο ίδιος δήλωσε ότι “έκλεισε ένας κύκλος και ανοίγει ένας άλλος”. “Μέλημά μας ήταν να ξανανοίξει η ΕΡΤ και να μη χάσουν τη θέση τους οι εργαζόμενοι” υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι “τώρα ανοίγει ένας νέος κύκλος που είναι η ανάπτυξη και το ξεκαθάρισμα με τους παλιούς λογαριασμούς”.

Κικίλιας: να απολογηθεί ο αποτυχημένος υπουργός καναλάρχης

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας εξαπέλυσε επίθεση- μεταξύ άλλων -στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, καλώντας τον να απολογηθεί για τον «αντισυνταγματικό νόμο του». Ερωτηθείς τι απαντά στον κ. Παππά -ο οποίος κάλεσε τα κόμματα να πάρουν θέση για την προσφυγή των ιδιοκτητών των καναλιών στο ΣτΕ- ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Έχουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση για την αδειοδότηση των καναλιών, η οποία περιλαμβάνει την πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος. Το ΕΣΡ θα κρίνει. Σεβαστά είναι και τα αποτελέσματα των αποφάσεων, αλλά και οι άμυνες όλων. Καλό θα ήταν ο υπουργός-καναλάρχης, αποτυχημένος σε όλα, να απολογηθεί για τον αντισυνταγματικό νόμο του. Μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει, αλλά, αντίθετα, είναι επιθετικός. Για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι εντός και εκτός χώρας, εκτός από τον ίδιο».

Παππάς: προβλέψιμοι οι χαρακτηρισμοί της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Πυρά προς τη ΝΔ σε σχέση με χαρακτηρισμούς της για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εξαπέλυσε όμως και στη συνέχεια ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.​

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού: «Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία δεν προκαλούν εντύπωση. Το αντίθετο. Είναι οι ίδιοι, μονότονοι και προβλέψιμοι. Στις αιτιάσεις πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει πρόταση για “πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος” και ότι το “ΕΣΡ θα κρίνει” σχετικά, θα πρέπει να ενημερώσουμε τη Νέα Δημοκρατία πως η Ανεξάρτητη Αρχή έχει ήδη κρίνει. Έχει γνωμοδοτήσει τόσο για τη δημοπράτηση επτά τηλεοπτικών αδειών όσο και για το ύψος της τιμής εκκίνησης, η οποία ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ. Στις αναφορές περί “αντισυνταγματικότητας” του νόμου 4339/2015, κάποιοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει πλέον την πλειονότητα των άρθρων του.

Συγκεκριμένα έχει υπερψηφίσει τα άρθρα:

• 6 (Ασυμβίβαστες ιδιότητες και πόθεν έσχες υποψηφίων),

• 7 (Τεχνολογικός εξοπλισμός και κτηριακή υποδομή αδειοδοτημένων σταθμών),

• 8 (Περιεχόμενο εκπεμπόμενου προγράμματος),

• 9 (Απασχολούμενο προσωπικό),

• 10 (Οροι συμμετοχής),              

• 13 (Διαδικασία δημοπρασίας),

• 14 (Οροι χορηγούμενων αδειών) και • 15 (Λόγοι ανάκλησης αδειών).

Το ερώτημα παραμένει: Η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται τις επιταγές του Συντάγματος, τις αποφάσεις του ΣτΕ, την εφαρμογή του νόμου και των αποφάσεων του ΕΣΡ; Δε ζητήσαμε από την ίδια να μας πει τί σέβεται και τί όχι. Ζητάμε εκ νέου να μάθουμε εάν υποστηρίζει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και να καταβληθεί τίμημα. Απλά, καθαρά και ξάστερα. Και ας προσθέσει όσους χαρακτηρισμούς επιθυμεί».

Συνέχεια στο θέμα με σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει, τονίζοντας πως “η προσφυγή των καναλαρχών εναντίον της ομόφωνης απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αποδεικνύει τον εθισμό τους στο τζάμπα και την ασυδοσία”.Όπως αναφέρουν απο την Κουμουνδούρου:Η στάση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών καναλιών δεν μας εκπλήσσει. Ούτε βεβαίως και η στάση της ΝΔ, η οποία φανερώνει πως το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη συμπεριφέρεται ως “βασιλικότερο του βασιλέως”. Γι’ αυτό και οι παλινωδίες της είναι συνεχείς: Η αρχική τοποθέτηση της ΝΔ έκανε λόγο για αντισυνταγματικό νόμο και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε να μην προχωρήσει η αδειοδότηση με τον νόμο αυτό με επιστολή του προς το ΕΣΡ τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά τον περασμένο Αύγουστο ψήφισε στη Βουλή υπέρ 8 άρθρων του. Σήμερα, ο Β. Κικίλιας “ξέχασε” πως το ΕΣΡ έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει στη διαδικασία του διαγωνισμού κι έκανε λόγο πάλι για αντισυνταγματικό νόμο…

Τελικά ποια είναι η θέση της ΝΔ; Επιθυμεί ή όχι την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών; Πρέπει να γίνει ή όχι διαγωνιστική διαδικασία; Τι πιστεύει ως προς το τίμημα των δημόσιων συχνοτήτων; Θα πρέπει να δοθεί δωρεάν ή οφείλουν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν προκειμένου να τις χρησιμοποιούν; Ποια είναι η θέση της ΝΔ για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στα τηλεοπτικά κανάλια; Αναμένουμε από τον Κυρ. Μητσοτάκη τις σχετικές απαντήσεις.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/304106-Pappas-Na-paroyn-these-ta-kommata-gia-ten-prosphyge-sto-StE ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...