Παράταξη Αρτινόπουλου στη Δωρίδα: «Πρώτο βήμα για την εξεύρεση συμμαχιών»

Παρουσία περίπου 30 ατόμων πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο δημαρχείο Ευπαλίου, η συνάντηση που προκάλεσε η παράταξη «Ενωτικό Κίνημα ενεργών Πολιτών Δωρίδος». Πρόκειται για το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας η οποία βλέπει δύο χρόνια μετά, και τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, και που η παράταξη του Γιώργου Αρτινόπουλου ευελπιστεί πως θα αποφέρει καρπούς, αφού όμως γίνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα σοβαρή και επεξεργασμένη δουλειά.

Οι αλλαγές στον Καλλικράτη
Πρώτη ενότητα της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν άτομα από διάφορους πολικούς χώρους, ήταν η ενημέρωση γύρω από το πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στον Καλλικράτη. Στη βάση των όσων έχουν γίνει έως σήμερα γνωστά, οι παριστάμενοι συζήτησαν για τις κυριότερες από τις αλλαγές που θα επέλθουν, και οι οποίες θα επηρεάσουν και το δήμο Δωρίδος. Μάλιστα έγινε ειδική αναφορά στο τι μπορεί να σημαίνει συγκεκριμένα για την περιοχή η μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, χωρίς βέβαια να λείψουν και οι επιφυλάξεις από ορισμένους παριστάμενους, όμως σε γενικές γραμμές, το πρόσημο ήταν θετικό. Από την ενότητα αυτή δεν έλειψε και η αναφορά στο χωροταξικό ζήτημα, μία ενότητα που πάντα έχει το δικό της ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν ανοίγει συζήτηση για αλλαγές στην αυτοδιοίκηση, χωρίς όμως το θέμα να αναλυθεί σε βάθος, καθώς αποτελεί για την ώρα κεφάλαιο που η κυβέρνηση δεν ακουμπά. «Αν ανοίξει τότε και η δική μας ομάδα θα πάρει θέση», ήταν η άποψη των συντονιστών της συζήτησης.
Κυριότερο σημείο της πρώτης ενότητας υπήρξε η εστίαση στην ενδυνάμωση των δημοτικών ενοτήτων, καθώς και το πως μέσα από αυτή θα μπορέσουν πολλαπλά να βγουν ωφελημένοι και οι δήμοι, αλλά και στο σύνολό τους οι περιοχές τους. Εδώ μάλιστα εκφράστηκε και η πεποίθηση πως θα μπορέσει να αναδειχθεί νέο ενεργό προσωπικό το οποίο θα ασχοληθεί με τα κοινά, φέρνοντας μαζί του και νέο αέρα στα της διοίκησης του δήμου.

Το άνοιγμα
Το δεύτερο κεφάλαιο της συνάντησης αφορούσε στη διεύρυνση στην οποία στοχεύει η σημερινή παράταξη. Το ότι μάλιστα στη συζήτηση συμμετείχαν άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, και όχι μόνο από το ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί και τη «μαμά» παράταξη από την οποία προήλθε το σημερινό αυτοδιοικητικό σχήμα, αποτελεί ένα πρώτο μήνυμα πως αυτό είναι εφικτό, αρκεί να γίνει με προσεκτικά βήματα. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να γίνε μια σοβαρή προετοιμασία για τη δημιουργία ενός συνεργατικού αυτοδιοικητικού σχήματος, στο οποίο θα συμμετέχουν όσοι το επιθυμούν ανεξάρτητα από την πολιτική τους ταυτότητα, συμφωνώντας όμως πριν σε ένα μίνιμουμ πλαίσιο προτάσεων που θα φορά το δήμο. Όλο αυτό στοχεύει καταρχάς σε μία αποτελεσματική παρέμβαση δράσεων στα τοπικά δρώμενα, καθώς και την επεξεργασία, αλλά και στην προώθηση προτάσεων που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου.
Στη σκέψη των ανθρώπων που προκάλεσαν αυτή την πρώτη συνάντηση είναι φυσικά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να γίνει μία ανοιχτή πρόσκληση προς όσους το επιθυμούν ώστε να δώσουν το παρών συνδιαμορφώνοντας την πορεία του εγχειρήματος. Ερωτηθείς ένας εξ αυτών για το που μπορεί όλο αυτό να καταλήξει, εκφράζοντας και την ευχή του μέσα από την απάντηση, μας είπε πως «στόχος είναι η διεκδίκηση ηγεμονικού ρόλου στις επόμενες δημοτικές εκλογές».

πηγή: έντυπη έκδοση «Εν Δελφοίς»



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...