Παραμένει σε συναγερμό η Χαβάη εξαιτίας της ηφαιστιακής δραστηριότητας

Παραμένει σε συναγερμό η Χαβάη εξαιτίας της ηφαιστιακής δραστηριότητας

Σε συναγερμό παραμένει το Μεγάλο Νησί στη Χαβάη, λόγω της λάβας που ρέει από το ηφαίστειο Κιλαουέα σε κατοικημένες περιοχές, αναγκάζοντας εκατοντάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αλλά και των ισχυρών σεισμικών δονήσεων, που ταρακουνούν την περοχή. 

Επιστήμονες και τοπικές αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους, καθώς η σεισμική και η ηφαιστιακή δραστηριότητα αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. 

«Έως ότου να δούμε το έδαφος να σταματήσει να κουνιέται, υπάρχει κίνδυνος» σχολίασε η Τίνα Νιλ, επικεφαλής του παρατηρητηρίου ηφαιστιακής δραστηριότητας USGS Hawaii Volcano Observatory. 

Το Κιλαουέα είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο και τα τελευταία 35 χρόνια η δραστηριότητά του είναι έντονη. 

Ο δήμαρχος της Χαβάης Χάρι Κιμ δήλωσε ότι η πολιτική προστασία παρακολουθεί ασταμάτητα το ηφαίστειο για ενδείξεις πιθανής ισχυρής έκρηξης. Στην κοινότητα Πούνα, στο ανατολικό τμήμα του Μεγάλου Νησιού, την οποία αφορά η εντολή απομάκρυνσης, υπολογίζεται πως ζουν περίπου 10.000 άνθρωποι.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/330838-Paramenei-se-synagermo-e-CHabae-exaitias-tes-ephaistiakes-drasteriotetas ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...