Παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Χαλανούλη: «Η διαμεσολάβηση ως οδός της ευθυδικίας»

Παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Χαλανούλη: «Η διαμεσολάβηση ως οδός της ευθυδικίας»

Το βιβλίο της Χριστίνα Χαλανούλη θα παρουσιάσει ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, αύριο Πέμπτη 02 Νοεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα, στην Αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Το βιβλίο της Χριστίνας Χαλανούλη* είναι σήμερα πολλαπλά επίκαιρο. Βασικό του θέμα είναι η διαμεσολάβηση, ήτοι μία από τις κατεξοχήν μεθόδους εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών. Πέρα από την ανάλυση του νόμου για τη διαμεσολάβηση, καθώς και της περιγραφής των σταδίων πραγματοποίησής της, παρουσιάζεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα σύνδεσης της διαμεσολάβησης με συγκεκριμένους τομείς της ελληνικής  οικονομίας. Έτσι εξετάζεται η εφαρμογή της διαμεσολάβησης στο κοινωνικό πρόβλημα της υπερχρέωσης. Στο βιβλίο αναλύεται συνδυαστικά με τη διαμεσολάβηση, ο νέος νόμος περί εξωδικαστικού μηχανισμού για τα ληξιπρόθεσμα επιχειρηματικά δάνεια, ο οποίος ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο μόλις τον περασμένο Μάιο. Παράλληλα, σε ειδικότερο κεφάλαιο παρουσιάζεται η δυνατότητα, αλλά και οι προϋποθέσεις εφαρμογής της διαμεσολάβησης και στο πρόβλημα της ιδιωτικής υπερχρέωσης πάντα σε σχέση με τα ισχύοντα κανονιστικά κείμενα, όπως ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών και ο Ν.3869/2010.

Στη συνέχεια η μελέτη εκτείνεται και αναλύει διεξοδικά και άλλα πεδία, στα οποία μπορεί να συμβάλει η διαμεσολάβηση και στο τρίτο μέρος επιχειρείται για πρώτη φόρα ηη συγκεντρωτική παρουσίαση όλων των σχετικών νόμων, προκειμένου ο αναγνώστης να ανατρέχει άμεσα και γρήγορα στις ισχύουσες διατάξεις.

(* Η Χριστίνα Χαλανούλη είναι Δικηγόρος Αθηνών, απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου Panthéon-Assas, Paris II, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και κάτοχος τεσσάρων Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων. Σήμερα εργάζεται ως Νομική Σύμβουλος στα Ελληνικά Πετρέλαια. Η Χριστίνα Χαλανούλη το 2006 έχει λάβει Τιμητική Διάκριση και Δημόσια βράβευση από την πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ευρωβουλευτού BARBARA HANDRICKS, για την προσφορά στο δικηγορικό λειτούργημα διεθνώς, ενώ έχει εργαστεί συστηματικά σε διεθνές επίπεδο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες.)

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITISMOS/307819-Paroysiase-toy-biblioy-tes-CHristinas-CHalanoyle-E-diamesolabese-os-odos-tes-eythydikias ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...