Παυλόπουλος σε ομογενείς: Στα μάτια σας βλέπω τη συνέχεια του ελληνισμού

Παυλόπουλος σε ομογενείς: Στα μάτια σας βλέπω τη συνέχεια του ελληνισμού

Για έναν τόπο στον οποίο εδώ και τόσα χρόνια, άνθισε ο Ελληνισμός και για τους ανθρώπους που αποτελούν τη συνέχειά του, μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με ομογενείς στην ελληνική κοινότητα Αλεξάνδρειας.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος κάνει «προσκύνημα» στην Ελληνική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας γιατί «η πόλη φιλοξενεί από τη μια πλευρά το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, και από την άλλη στην διαδρομή της αναπτύχθηκε η αρχαιότερη Διασπορά από τη σύσταση του νεότερου Ελληνικού Κράτους».

«Για αυτό και δικαίως αποκαλείται Πρεσβυγενής Κοινότητα της Αλεξάνδρειας. Σ’ αυτόν εδώ τον Τόπο, εδώ και τόσα χρόνια, άνθισε ο Ελληνισμός κάνοντας την “γέφυρα” ανάμεσα στην Ελληνιστική περίοδο και στη σημερινή εποχή», σημείωσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε «μεγάλους» Έλληνες που μέσα από την οικονομική τους δραστηριότητα αναδείχθηκαν σε μεγάλους ευεργέτες για την Ελλάδα.

«Δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα. Τα κτίρια της Αθήνας και όχι μόνο,  μαρτυρούν αψευδώς για αυτό. Πέρα όμως από τις ευεργεσίες στην Πατρίδα, διαμόρφωσαν εστίες Πολιτισμού, εστίες Παιδείας, εδώ, στην Αλεξάνδρεια, όπως – σ’ αυτόν τον χώρο που βρισκόμαστε – Δημοτικά και Γυμνάσια. Επίσης, εστίες που στήριξαν τους πάσχοντες ανθρώπους, τα παιδιά, ορφανοτροφεία, γηροκομεία. Εκτός από αυτό όμως, τούτος  ο Τόπος, εδώ στην Αλεξάνδρεια,  συνδέεται και με την άνθιση του Ελληνικού  Πνεύματος. Ας μην ξεχνάμε τι σημαίνει  για όλον τον Ελληνισμό, και όχι μόνο, γιατί η ακτινοβολία του είναι διεθνής. Τί σημαίνει π.χ. ο Κωνσταντίνος Καβάφης».

Τέλος ο ΠτΔ σημείωσε πως στα μάτια των ομογενών βλέπει την συνέχεια του Ελληνισμού και στην ψυχή τους βλέπει «την δύναμη ν’ αντιμετωπίσουμε όποια πρόκληση κι αν βρούμε μπροστά μας και να φανούμε κι εμείς σήμερα άξιοι απόγονοι μεγάλων προγόνων. Σας ευχαριστώ όλους σας από καρδιάς για την διαδρομή σας, για το ήθος σας, για την ελληνική σας συνείδηση».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/330316-Paylopoylos-se-omogeneis-Sta-matia-sas-blepo-te-synecheia-toy-ellenismoy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...