Πηδούν ακόμη και από λεωφορεία για να πιάσουν… Pokemon!

Τρίτη 12/07/2016 – 22:31

Πηδούν ακόμη και από λεωφορεία για να πιάσουν... Pokemon!

Βγήκαν τα Pokemon στη… Σταδίου

Απίστευτα περιστατικά καταγράφονται σε όλο τον κόσμο με την “τρέλα” του νέου υπερ-παιχνιδιού Pokemon Go που έχει προκαλέσει εθισμό σε εκατομμύρια μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο.

Μετά τις ΗΠΑ , “παράνοια” χτύπησε και την χώρα μας φαίνεται ότι αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη, τουλάχιστον σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές οι οποίες εφιστούν την προσοχή των πολιτών που έχουν «κολλήσει» με το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) για smartphones.

Πρόκειται για μια τεχνολογία που επιτρέπει τη ζωντανή και σε πραγματικό χρόνο προβολή του πραγματικού περιβάλλοντος, εμπλουτισμένη σε πραγματικό χρόνο με εικονικές εικόνες και πληροφορίες δύο ή τριών διαστάσεων.

Στο Pokemon Go οι παίκτες κυνηγούν τα πόκεμον τα οποία χάρη στο GPS στα κινητά και στο Google Maps, εμφανίζονται μπροστά τους σε διάφορα μέρη!

Τα πόκεμον μπαίνουν στην πραγματική ζωή των παιχτών: Στα πάρκα, στη μέση των δρόμων, μέσα σε καφετέριες και λεωφορεία, γεγονός που έχει κάνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο -και κυρίως όσους έχουν ήδη εθιστεί με το παιχνίδι- να κυκλοφορούν σαν… ζόμπι στους δρόμους, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο που τραβήχτηκε τη Δευτέρα στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολιτείες της Ουάσινγκτον και του Όρεγκον στις ΗΠΑ αποφάσισαν να προειδοποιήσουν τους πολίτες για τους κινδύνους που «κρύβει» το παιχνίδι, τονίζοντας τους ότι πρέπει να τηρούν πάντα τους νόμους, όταν βγαίνουν στο… κυνήγι ή ψάχνουν για «Pokéstops» με τα smartphone τους. Άλλωστε, στις ΗΠΑ υπάρχουν ήδη αναφορές για ανθρώπους που πήδηξαν από λεωφορεία γιατί είδαν να κινείται στον δρόμο ένα πόκεμον!

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...