Πιέσεις στον Σόιμπλε να εγκαταλείψει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Πιέσεις στον Σόιμπλε να εγκαταλείψει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Σε ποια θέση τον θέλουν και γιατί…

Σημαντικές πιέσεις δέχεται μέρα με την ημέρα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκειμένου να αποχωρήσει από το υπουργείο του προκειμένου να γίνει πρόεδρος του νέου κοινοβουλίου.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Συντηρητικών ενέτειναν την πίεση προς τον Σόιμπλε την Τρίτη, προκειμένου να τερματιστεί η θητεία του στο υπουργείο στο οποίο βρίσκεται από το 2009. Οι αμφιβολίες για το αν μπορεί να μείνει στη θέση του ενισχύθηκαν έπειτα από το εκλογικό αποτέλεσμα και το πόσο αυτό περιπλέκει τις προσπάθειες σχηματισμού κυβερνητικού συνασπισμού. Πρόκειται για πολυπόθητη θέση, ιδιαίτερα για τους Φιλελεύθερους, τη στήριξη των οποίων χρειάζεται η καγκελάριος.

Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του CDU της Μέρκελ δήλωσε στο Reuters ότι θα ήταν πολύ σημαντικό να γίνει ο Σόιμπλε πρόεδρος του κοινοβουλίου, εξαιτίας της εισόδου σε αυτό του ακροδεξιού AfD και του κλίματος που αναμένεται να διαμορφωθεί.

Ηδη ο Γκίντερ Ετινγκερ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος προϋπολογισμού, έχει δηλώσει πως ο Σόιμπλε αποτελεί τον ιδανικό υποψήφιο για αυτή τη θέση. Εως τώρα, ο υπουργός Οικονομικών έχει αρνηθεί να κάνει δηλώσεις για το μέλλον του, πέρα από το ότι έχει ξεκαθαρίσει τη διάθεσή του να παραμείνει στην πολιτική.

Ο νέος πρόεδρος της Bundestag θα πρέπει να έχει επιλεγεί έως τις 24 Οκτωβρίου. Τη θέση σήμερα κατέχει ο Νόρμπερτ Λάμερτ του CDU, που δεν διεκδικεί επανεκλογή, ενώ ο πρόεδρος του κοινοβουλίου δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα υπουργός.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/302887-Pieseis-ston-Soimple-na-egkataleipsei-to-germaniko-YPOIK ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...