Πληρωμές με κάρτα παντού σε ολες τις συναλλαγές

Πληρωμές με κάρτα παντού σε ολες τις συναλλαγές

Οπως μετέδωσε το Star, πέντε είναι τα νέα μέτρα, που η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα αποφέρουν τα προσδωκόμενα αποτελέσματα για τη φοροδιαφυγή .

1. Το αφορολόγητο (που αναμένεται να αυξηθεί στις 12.000 ευρώ) θα δίνεται μόνο για τις δαπάνες με κάρτα. Τι σημαίνει αυτό; Οτι πρέπει να πληρώνουμε παντού με κάρτα, σε σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα κ.λπ.

2. Επίσης, όποιος χρησιμοποιεί κάρτα θα παίρνει λαχνούς από το υπουργείο Οικονομικών και θα μπαίνει στην κλήρωση για σπίτια που είναι ανεκμετάλλευτα από την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου. Μάλιστα, οι τυχεροί αυτής της κλήρωσης θα παίρνουν απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ για τα 5 πρώτα χρόνια κατοχής του ακινήτου.

3. Θα τοποθετηθούν συσκευές χρέωσης με κάρτα (POS) παντού, σε περίπτερα, ταξί κ.α. Στο πλαίσιο αυτό, όμως, οι προμήθειες θα είναι φθηνότερες για τους επαγγελματίες από το 2% που ισχύει τώρα, ενώ θα είναι πολύ φθηνή και η τοποθέτηση του μηχανήματος.

4. Θα παρέχεται έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες μόνο σε περίπτωση χρησιμοποίησης κάρτας. Αυτή τη στιγμή οι πολίτες πληρώνουν με μετρητά και παίρνουν απόδειξη η οποία δεν εκπίπτει.

5. Θα δημιουργηθεί, κατόπιν απαίτησης της Τρόικας, νέος, πλήρως ανεξάρτητος φορολογικός μηχανισμός, που δεν θα έχει καμία σχέση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δεν θα υπάγεται σε αυτό. Η θητεία των μελών του θα είναι πενταετής. Πρόκειται, ουσιαστικά, για το «ελληνικό IRS», που έχει ακουστεί τόσες φορές στο παρελθόν.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...