Ποια απλή… συνήθεια μαρτυρά πολλά για το χαρακτήρα σας;

Ποια απλή… συνήθεια μαρτυρά πολλά για το χαρακτήρα σας;

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 05/04/2016 – 23:05

Ποια απλή… συνήθεια μαρτυρά πολλά για το χαρακτήρα σας;

Οι κινήσεις μας, το γέλιο μας, ο τρόπος που μιλάμε και γενικότερα κινούμαστε σε ένα χώρο αλλά και έξω σε παρέα ή με το ταίρι μας μαρτυρούν πολλές πτυχές του χαρακτήρα μας και κατ’ επέκταση της προσωπικότητας μας. Ακόμα και ο τρόπος που κάνουμε κάποιες απλές καθημερινές συνήθειες «ρουτίνας» λένε πολλά.

Αλλά το ότι ακόμα και ο τρόπος που βάζουμε τον χαρτί στην τουαλέτα μας χαρακτηρίζει, σίγουρα είναι κάτι που κανείς δεν φαντάζεται εύκολα. Και μπορεί να ακούγεται σαν αστείο, αλλά αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Gilda Carle, ειδικός επί των προσωπικών σχέσεων και ψυχοθεραπεύτρια, ιδιαίτερα γνωστή για τις εμφανίσεις της στην αμερικανική τηλεόραση.

Όπως εξηγεί η Δρ. Carle στην εφημερίδα Independent, ο αρχικός της στόχος ήταν να δημιουργήσει ένα διασκεδαστικό τεστ προσωπικότητας, ώστε ο κόσμος να μπορεί να αξιολογεί τις συμπεριφορές που επιδεικνύει καθημερινά, χωρίς πάντα να το καταλαβαίνει.

Στο πλαίσιο αυτό, η ψυχοθεραπεύτρια διεξήγαγε μια έρευνα με 2000 συμμετέχοντες, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 18 έως και 75 ετών. Το δείγμα περιλάμβανε άτομα όλων των εθνικοτήτων, από τα οποία ζητήθηκε να αποκαλύψουν εάν κρεμάνε το χαρτί υγείας στο μπάνιο με την άκρη στο μπροστινό μέρος ή με την άκρη στο πίσω. Επίσης, η Carle ζήτησε στους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν και τον δυναμισμό με τον οποίο φέρονται στις σχέσεις τους σε μία κλίμακα από το 1 μέχρι το 10.

«Τα ευρήματά μου επιβεβαίωσαν τη θεωρία ότι οι άνθρωποι που κρεμάνε το χαρτί με την άκρη στο μπροστινό μέρος είναι πιο δυναμικές προσωπικότητες από εκείνους που το κρεμάνε ανάποδα, οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους παθητικοί χαρακτήρες», αναφέρει η Carle στην Independent. Όπως επισημαίνει μάλιστα, δεν είναι λίγα τα άτομα της πρώτης κατηγορίας (εκείνων που κρεμάνε το χαρτί με την άκρη μπροστά) που αισθάνονται έντονα την ψυχολογική ανάγκη να αλλάξουν τον προσανατολισμό του χαρτιού στα σπίτια όπου επισκέπτονται και το χαρτί δεν είναι κρεμασμένο έτσι όπως θέλουν.

«Αν και αρχικά ξεκίνησε σαν μια διασκεδαστική άσκηση, το προϊόν της έρευνας είναι ένα ακριβές εργαλείο αξιολόγησης, που μπορεί να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για τη μελλοντική συμβατότητα με ένα άτομο», αναφέρει η Carle, προτείνοντας – ούτε λίγο ούτε πολύ – στις αναγνώστριες της Independent να επισκεφθούν το συντομότερο δυνατόν την τουαλέτα του σπιτιού του υποψήφιου συντρόφου τους, για να δουν αν όντως η σχέση τους έχει… μέλλον.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...