Ποτέ ξανά μνημόνια

Ποτέ ξανά μνημόνια

Ο ελληνικός λαός με πολλή δουλειά και χωρίς κλέφτες Πολιτικούς κατάφερε να ξεφύγει από τους τοκογλύφους – Αλλάζουν όλα στη νέα εποχή της Ελλάδας

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ του ελληνικού λαού, που για οκτώ ολόκληρα χρόνια υπέφερε τα πάνδεινα από τους ξένους τοκογλύφους είναι ποτέ ξανά μνημόνια.

Ο εφιάλτης τελειώνει σήμερα οριστικά και αμετάκλητα, για να μπορέσει να αρχίσει η επούλωση των πληγών που προκάλεσε στην κοινωνία το έγκλημα των ξένων τοκογλύφων και των ντόπιων υποτακτικών τους.

Στη συνείδηση του λαού είναι καταδικασμένο το παλιό διεφθαρμένο σύστημα της διαπλοκής που προκάλεσε τη χρεοκοπία στη χώρα.

Είναι επίσης καταδικασμένοι και οι πολιτικοί που παρέδωσαν τη χώρα στις δαγκάνες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκτελώντας προδοτικά συμβόλαια.

Ο ελληνικός λαός με σκληρή δουλειά και θυσίες και χωρίς τους κλέφτες πολιτικούς του παλιού συστήματος κατάφερε να ορθοποδήσει τη χώρα για να είναι από σήμερα ελεύθερη.

Τη σημερινή κατάκτηση πρέπει να τη διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο γιατί τα απομεινάρια της διαπλοκής και οι υπηρέτες των συμφερόντων καραδοκούν για να επιστρέψουν και πάλι στην εξουσία.

Πακέτο μέτρων για την επούλωση των πληγών που προκάλεσαν στην κοινωνία τα εφιαλτικά μνημόνια πρόκειται να εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός.

Άμεση προτεραιότητα θα δοθεί σε αυτούς που σήκωσαν στις πλάτες τους το μεγάλο βάρος της οικονομικής κρίσης.

Η ανακούφιση όσων βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας, των ανέργων και όσων αμείβονται με μισθούς πείνας περιλαμβάνεται στο πρώτο πακέτο μέτρων που σηματοδοτεί τη νέα εποχή που ανοίγεται για τον λαό και τη χώρα.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει από το βήμα της Δ.Ε.Θ. φορολογικές ελαφρύνσεις για τα μεσαία εισοδήματα αλλά και μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Άμεση προτεραιότητα στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται μετά το τέλος των μνημονίων αποτελεί και η προστασία των συντάξεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να βρει πόρους από άλλες πηγές για να μην υλοποιηθεί η απαίτηση που είχαν προβάλει οι δανειστές για μείωση των συντάξεων από το νέο έτος.

Μια πρώτη γεύση από τις τολμηρές πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση θα δοθεί στο αποψινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού που γίνεται για λόγους συμβολικούς από το νησί του Οδυσσέα, την Ιθάκη.

Στο διάγγελμα ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται για τον λαό και τη χώρα μετά το τέλος των μνημονίων.

Πρόκειται να κάνει εκτενή αναφορά στο παλιό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και τις εγκληματικές του ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας.

Θα περιγράψει τις μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις που έγιναν την τελευταία τριετία για να μπορέσει να ορθοποδήσει η χώρα και να κερδίσει την εθνική της ανεξαρτησία και την αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα περιγράψει τα επιτεύγματα κάνοντας μια σύγκριση με το φαύλο παρελθόν.

Με σκληρά λόγια θα καταγγείλει όλους αυτούς που κινδυνολογούσαν επιδιώκοντας να αποδομήσουν την κυβέρνηση για να επαναφέρουν στο προσκήνιο το σάπιο σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα.

Στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός θα περιγράψει με σαφήνεια τα βήματα που θα ακολουθήσει στη νέα εποχή και τις πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβει.

Πρόκειται να αναφερθεί στις θυσίες του ελληνικού λαού στα οκτώ εφιαλτικά χρόνια των μνημονίων και τις προοπτικές που διανοίγονται τώρα που η χώρα κέρδισε και πάλι την ανεξαρτησία της.

Στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός θα τονίσει ότι η μάχη με τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τα υπολείμματα της διαπλοκής θα συνεχιστεί με ένταση.

Με κατηγορηματικό τρόπο θα τονίσει ότι δεν πρόκειται η κυβέρνησή του να ακολουθήσει πρακτικές του παλαιού πολιτικού συστήματος που συναλλάσσονταν με τα συμφέροντα.

Αντίθετα με τολμηρές τομές θα διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον και την πρόοδο του ελληνικού λαού.

Τα μέτρα τα οποία θα πάρει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων στρωμάτων πρόκειται να εξειδικευτούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/340473-Pote-xana-mnemonia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...