«Πράσινο φως» για τη δόση των 6,7 δις από τους Γερμανούς

«Πράσινο φως» για τη δόση των 6,7 δις από τους Γερμανούς

 Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 6,7 δις ευρώ στην Ελλάδα, έδωσε σήμερα η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Ομοσπονδιακής Βουλής. Μόλις ολοκληρωθούν οι εγκρίσεις από τα κοινοβούλια, οι υπουργοί Οικονομικών, που ήδη έχουν δώσει τη έγκοσή τους στο Eurogroup, αναμένεται να πράξουν το ίδιο και στο Συμβούλιο Διοικητών του ESM.

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Οι προϋποθέσεις έχουν εκπληρωθεί από την Ελλάδα

Παρά το θετικό κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, ο Κρίστιαν Ντυρ, αναπληρωτής επικεφαλής της Κ.Ο. των Φιλελευθέρων (FDP) δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα  Handelsblatt, ότι το κόμμα του δεν θα υπερψηφίσει την εκταμίευση στην αρμόδια Επιτροπή, επειδή η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις.

Η απάντηση ήρθε σήμερα από τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ, ο οποίος κατά την ενημέρωση του Τύπου δήλωσε ότι:

 «Στη βάση των πληροφοριών που έχουμε από τους Θεσμούς, θεωρούμε ότι οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση (της τέταρτης δανειακής δόσης) έχουν εκπληρωθεί. Το θέμα της Ελλάδας βρισκόταν και στην ημερήσια διάταξη του τελευταίου Eurogroup. Εκεί οι Θεσμοί επιβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα, τα οποία είναι απαραίτητα για την εκταμίευση».

Βρυξέλλες: Αρνητικό μήνυμα μία προληπτική γραμμή στήριξης

Κοινοτικές πηγές τόνισαν από τις Βρυξέλλες ότι η προληπτική γραμμή στήριξης θα ήταν αρνητικό μήνυμα και δεν την προκρίνουν περισσότερο από μια «αυξημένη επιτήρηση» μετά από τη λήξη του προγράμματος το καλοκαίρι. Όμως παρά τη σύμπνοια κυβέρνησης και κομισιόν, στο θέμα της καθαρής εξόδου, το ΔΝΤ η ΕΚΤ και ο ESM επιμένουν σε ένα επιπλέον «δίχτυ ασφαλείας».

Παράλληλα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα επιμείνει στη μείωση του αφορολόγητου για όλους από την 1η Ιανουαρίου 2019, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα. Κάτι το οποίο σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές θα ήταν καταστροφικό για μία οικονομία που βρίσκεται σε ανάκαμψη, καθώς θα αποτελούσε διπλό χτύπημα για τα εισοδήματα αφού θα έρθει και η μείωσης έως 18% των συντάξεων. Αυτό κάνει τις Βρυξέλλες να προετοιμάζεται για νέα σύγκρουση με  το Ταμείο, τονίζοντας  ότι οι θεσμοί από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεν έχουν πλέον δικαίωμα βέτο στο ελληνικό ζήτημα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/325973-Prasino-phos-gia-te-dose-ton-6-7-dis-apo-toys-Germanoys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...