Προγνωστικά Στοιχήματος: Στήριγμα η Μπαΐα, δύο επιλογές από το Eurocup

Τα παιχνίδια για το πρωτάθλημα της Βραζιλίας, αλλά και για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα κυριαρχούν στο ποδοσφαιρικό κουπόνι της Τετάρτης. Η «δεξαμενή», βέβαια, από την οποία μπορούμε να επιλέξουμε δεν είναι τόσο μεγάλη όσο άλλες ημέρες, ωστόσο, προκύπτουν κάποιες αξιόλογες προτάσεις. Δράση, παράλληλα, έχουμε και στο μπάσκετ, με τα παιχνίδια του Eurocup να παρουσιάζουν αρκετά μεγάλο στοιχηματικό ενδιαφέρον.
Δε χάνει η Μπαΐα
Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά στοιχήματος από το πρωτάθλημα της Βραζιλίας και το ντέρμπι για την αποφυγή του υποβιβασμού, Κρισιούμα – Μπαΐα, στο οποίο θα πάμε με το Χ2 σε απόδοση 1.90. Η πιο ντεφορμέ ομάδα στη μεγάλη κατηγορία της Βραζιλίας είναι η Κρισιούμα που γνώρισε την έκτη σερί ήττα της απ’ την Γκρέμιο με 3-0 εντός έδρας, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά φέτος ένα τόσο κακό και μη ανταγωνιστικό πρόσωπο σε παιχνίδι μπροστά στους φιλάθλους της. Παρέμεινε στην τελευταία θέση όντας στο -7 απ’ τις θέσεις παραμονής και είναι από τα φαβορί για να… αποχαιρετήσει την κατηγορία. Δεχόμενη ένα γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο, από την άλλη πλευρά, η Μπαϊα ηττήθηκε με 2-1 στην έδρα της απ’ την Κορίνθιανς παραμένοντας στην προτελευταία θέση και πλέον τα πράγματα έχουν γίνει ιδιαίτερα σκούρα αναφορικά με την παραμονή της στο Brasileirao. Είναι στο -6 απ’ τις θέσεις παραμονής και η νίκη αποτελεί «μονόδρομο» ώστε να έχει ρεαλιστικές ελπίδες να παραμείνει και το νέο έτος στη μεγάλη κατηγορία. Αντίπαλός της θα είναι η τελευταία Κρισιούμα, σ’ ένα παιχνίδι που όποια ομάδα ηττηθεί απλά… χάνεται και αποχαιρετά την κατηγορία.
Over το Αιθιοπία – Μαλάουι
Δεύτερη επιλογή από το ποδοσφαιρικό κουπόνι, το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.30 στον αγώνα Αιθιοπία – Μαλάουι, αναμέτρηση η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Κόπα Άφρικα. Παρά το γεγονός πως βρίσκεται στην τελευταία θέση του 2ου ομίλου με μόλις τρεις βαθμούς η Αιθιοπία διατηρεί ακόμα ελπίδες για να κερδίσει το στοίχημα της πρόκρισης στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής του 2015. Για να την πετύχει το ομοσπονδιακό συγκρότημα του Μαριάνο Μπαρέτο θα πρέπει να κερδίσει σήμερα το Μάλαουι τουλάχιστον με δύο γκολ διαφορά, χωρίς να δεχθεί κάποιο, αλλά και να γνωρίσει την ήττα το Μάλι στην έδρα του από την Αλγερία. Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», στο παιχνίδι της πρόκρισης στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής του 2015 διατηρείται το Μαλάουι. Το ομοσπονδιακό συγκρότημα του Γιουνγκ Τσιμοντζί βρίσκεται στην τρίτη θέση του 2ου ομίλου με έξι βαθμούς, όσους και το Μάλι, και σήμερα θέλει να πετύχει μία μεγάλη σε έκταση νίκη κόντρα στην Αιθιοπία. Με τους τρεις βαθμούς που θα πάρει θα φτάσει τους εννέα και θα περιμένει να μην κερδίσει το Μάλι στην εντός έδρας αναμέτρησή του με την Αλγερία. Ακόμα και αν ισοβαθμήσει μαζί του θα έχει το πλεονέκτημα καθώς ακύρωσε την ήττα που γνώρισε στην έδρα του με 2-0, καθώς πριν από τέσσερις μέρες επικράτησε με το ίδιο σκορ στο Μαλάουι. Κίνητρο έχουν και οι δύο ομάδες που θέλουν νίκες με αρκετά γκολ και επιλογή μας είναι το Over 2.5.
Under από το Eurocup
Περνάμε στο μπάσκετ και το Eurocup, με την πρώτη μας πρόταση να είναι το Under 148.5 πόντοι σε απόδοση 1.90 στην αναμέτρηση Μπούντουσνοστ – Βέντσπιλς. Πάρα πολύ κρίσιμος αγώνας για την Μπούντουσνοστ και την Βέντσπιλς στην έναρξη του δευτέρου γύρου των ομίλων του Eurocup. Όπως φαίνεται οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν την τέταρτη θέση που δίνει πρόκριση για το LAST-32 της διοργάνωσης. Αυτή τη στιγμή η Βέντσπιλς βρίσκεται μία νίκη πάνω από την Μπούντουσνοστ και τη διαφορά κάνει η νίκη των Λετονών εντός την πρεμιέρα με 82-75. Η Μπούντουσνοστ εντός απόψε χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη για να πιάσει την βαθμολογία την αντίπαλό της. Στην πορεία του αγώνα θα κοιτάξουν οι παίχτες της αν μπορεί να καλύψει και την διαφορά των 7 πόντων που θα της δώσουν μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης. Πολύ σωστά έχει δοθεί το χάντικαπ στους 9 πόντους και είναι προς αποφυγήν.
Προτιμότερη επιλογή το Under 148.5. Η Μπούντουσνοτ δεν έχει παίξει καλή άμυνα στη διοργάνωση μέχρι σήμερα με 79.5 πόντους παθητικό αλλά γενικά είναι αμυντική ομάδα. Στην Αδριατική λίγκα δέχεται 71 πόντους ανά παιχνίδι. Η Βέντσπιλς είναι ομάδα αργού ρυθμού και παίζει άμυνα πιεστική σε μεγάλα χρονικά διαστήματα των αγώνων της. Δέχεται 72.6 πόντους ανά παιχνίδι στο Eurocup και 65 στη λετονική λίγκα. Η κρισιμότητα του αγώνα θα σκληρύνει ακόμα περισσότερο την άμυνα και λογικά θα έχουν μεγάλα κενά διαστήματα. Φαινόμενο πάντα επικίνδυνο για ένα Under είναι οι πολλές βολές στο τέλος του αγώνα. Επιλογή λοιπόν το Under 148.5.
Νίκη για Καντού
Από την ίδια διοργάνωση, προκύπτει και ένα σημείο, από το παιχνίδι Καντού – Γκραν Κανάρια και είναι η νίκη της Καντού. Δεύτερο σερί παιχνίδι εντός έδρας για την Καντού απόψε που θα ψάξει άλλη μία νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης που έχει. Αντίπαλός της η εξαιρετική Γκραν Κανάρια που παραμένει αήττητη. Η Γκραν Κανάρια αν και έχει δυσκολευθεί σε κάποια ματς καταφέρνει να τα «καθαρίσει» παίζοντας σαν μεγάλη ομάδα. Πολύ δύσκολη λοιπόν η αποστολή της Καντού απόψε.
Η Καντού γενικά δείχνει πολύ βελτιωμένη τις τελευταίες εβδομάδες. Μοναδικό μελανό σημείο η ήττα της Κυριακής στο Μιλάνο με 64-83. Πάντως η διαφορά των 19 πόντων στο Μιλάνο δεν δείχνουν την πραγματική εικόνα του αγώνα αφού το παράδοξο 9-27 της τρίτης περιόδου διαμόρφωσε έτσι την κατάσταση. Η προσθήκη του Σερμαντίνι στην Καντού είναι πολύ σημαντική. Ο Σερμαντίνι είναι μεγάλη βοήθεια σε κάθε ομάδα τέτοιου επιπέδου που αγωνίζεται. Έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις με την Καντού την περίοδο 2011-2012 και με τη Σαραγόσα την περσινή περίοδο. Ο Σερμαντίνι ήταν καλός και στον Ολυμπιακό την περίοδο 2012-2013 όμως το πέρασμα του πέρσι από τον Πειραιά ήταν απαράδεκτο όπως και το πέρασμά του από τη Μακάμπι. Απόψε πάμε με την βελτιωμένη Καντού και το κίνητρό της. Χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη και μπορεί να την πάρει απέναντι στην άπειρη αλλά και άνετη Γκραν Κανάρια. Η επιλογή της νίκης της Καντού έγινε στο 2.05 όμως ήδη υπάρχει ανεβασμένο μέχρι και το 2.20. Γενικά σε αποδόσεις πάνω του 2.00 υπάρχει αξία στη νίκη της Καντού. Επιλογή λοιπόν η νίκη της Καντού.
Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...