Προδοσία: Πώς μια επιτυχημένη συνάντηση Αλέξη – Τραμπ οι νονοί των ΜΜΕ τη βάφτισαν αποτυχημένη

Προδοσία: Πώς μια επιτυχημένη συνάντηση Αλέξη – Τραμπ οι νονοί των ΜΜΕ τη βάφτισαν αποτυχημένη

Προδοσία πως μια επιτυχημένη συνάντηση Αλέξη–Τραμπ οι νονοί των ΜΜΕ τη βάφτισαν αποτυχημένη

Και οι νέοι νταβατζήδες εξακολουθούν να ταΐζουν τον κόσμο με κουτόχορτο – Καλά, φιλότιμο δεν έχουν, μυαλό δεν έχουν;  Δεν είδαν ότι προχθές ολόκληρος ο  πλανήτης έβλεπε Αλέξη, Ελλάδα και Τραμπ; Ξέρετε, πόσο θα πληρώναμε για μια τέτοια διαφημιστική καμπάνια για τον τουρισμό και τις επενδύσεις στη χώρα μας;

ΤΑ ΟΡΙΑ της προδοσίας αγγίζει η αντιμετώπιση από το σύνολο σχεδόν των εφημερίδων και των καναλιών της κρίσιμης για τα εθνικά μας θέματα συνάντησης, που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ.

Σε αντίθεση με τον παγκόσμιο Τύπο και τα διεθνή πρακτορεία που ανέδειξαν την τεράστια σημασία της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον, τόσο για την ασφάλεια της χώρας, όσο και για την οικονομική ανάπτυξη, το καρτέλ των νονών της ενημέρωσης στην Ελλάδα, επιχείρησε να την απαξιώσει.

Ακόμα και οι δήθεν φιλικές προς τον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδες, αντί να σταθούν στις ιστορικές συμφωνίες και στη δέσμευση του Αμερικανού Προέδρου να ασκήσει πίεση προκειμένου να προχωρήσουν οι δανειστές σε πρακτικές αποφάσεις για τη μείωση του δημόσιου χρέους που είναι απαραίτητη προϋπόθεση να ξεφύγει η χώρα από τα εφιαλτικά μνημόνια, κυκλοφόρησαν με προβοκατόρικα πρωτοσέλιδα.

Προφανώς το εγχώριο μιντιακό σύστημα δεν ενδιαφέρεται για την πορεία της χώρας, τις επενδύσεις και την τεράστια διαφήμιση σε παγκόσμιο επίπεδο από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Τα μέσα των νέων βαρόνων, φαίνεται ότι ξεπέρασαν τους παλιούς διαπλεκόμενους εκδότες, φτάνοντας σε σημείο να βάζουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις πάνω από το συμφέρον της χώρας.

Αποσιώπησαν εντελώς την προτροπή Τραμπ για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Πέρασαν στα ψιλά το νέο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας στην εύφλεκτη περιοχή της Μεσογείου.

Δεν άκουσαν καν τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου για το τέλος της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Τυφλωμένοι στην κυριολεξία από την πολεμική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ οι βαρόνοι των Μέσων Ενημέρωσης ξέχασαν ότι στον Λευκό Οίκο δεν βρισκόταν ο κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, ή ένας ηγέτης της Αριστεράς, αλλά ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Οι συμφωνίες με τον Ντόναλντ Τραμπ αφορούν ολόκληρο το λαό και τη χώρα, γι΄ αυτό θα περίμενε κανείς διαφορετική αντιμετώπιση.

Βέβαια για την άθλια εικόνα που εμφάνισαν τα κανάλια και οι εφημερίδες της διαπλοκής, φταίει και η κυβέρνηση που κατάφερε να μην έχει κάποιες φιλικές εφημερίδες και κανάλια.

Τα πειράματα με τις άδειες, ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο τους βαρόνους της διαπλοκής, αποκλείοντας νέους παίκτες στο τηλεοπτικό τοπίο, ενώ οι ατυχείς επιλογές στο χώρο του Τύπου είχαν σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία εφημερίδα που να βάζει πλάτη στην κυβέρνηση.

Όταν μια παγκόσμια επιτυχία του πρωθυπουργού προβοκάρεται στην κυριολεξία από τα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία διαστρέφοντας την πραγματικότητα επιχειρούν να σπεκουλάρουν επικοινωνιακά, τότε φταίνε και οι μηχανισμοί της κυβέρνησης.

Όταν σε τέτοια γεγονότα οι εφημερίδες και τα κανάλια χύνουν χολή, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει όταν φτάσουμε σε εκλογική περίοδο.

Το ζήτημα είναι σοβαρό, γιατί εκτός από σκληρή δουλειά, χρειάζεται και επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης για να γνωρίζει η κοινωνία την πραγματικότητα.

Γι΄ αυτό η πρώτη προτεραιότητα του Αλέξη Τσίπρα θα πρέπει να είναι το ξεκαθάρισμα στο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά και η δημιουργία ανεξάρτητων εφημερίδων που δεν θα ελέγχονται από τους βαρόνους της διαπλοκής.

Αντί ο Νίκος Παππάς να κάνει διαγωνισμούς οι οποίοι έτσι κι αλλιώς ακυρώνονται από το Συμβούλιο της Επικρατείας, να δώσει πέντε με έξι ακόμα νέες άδειες για κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η πολυφωνία, σπάει το μονοπώλιο των βαρόνων και η κυβέρνηση θα έχει δύο – τρία κανάλια να λένε την αλήθεια.

Γιατί, κακά τα ψέματα, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στο τηλεοπτικό τοπίο και τις εφημερίδες δεν χρειάζεται καν να πάει σε εκλογές…

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/306075-Prodosia-pos-mia-epitychemene-synantese-Alexe-Tramp-oi-nonoi-ton-MME-te-baphtisan-apotychemene ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...