Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 78χρονος που πυροβόλησε 16χρονο πρόσφυγα στη Μόρια

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 78χρονος που πυροβόλησε 16χρονο πρόσφυγα στη Μόρια

Να συγκεντρωθούν στα δικαστήρια προκειμένου «να συμπαρασταθούν «για ανθρωπιστικούς λόγους στον συγχωριανό τους» που πυροβόλησε χθες το απόγευμα τον 16χρονο Σύρο πρόσφυγα – αιτούντα άσυλο, κάλεσε σήμερα το πρωί από τα μεγάφωνα του χωριού τους κατοίκους της Μόριας ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νίκος Τρακέλλης. Παρά τούτο όμως ελάχιστοι ήταν τελικά, όσοι προσήλθαν στο δικαστήριο της Μυτιλήνης σήμερα το πρωί, όταν και μεταφέρθηκε ο 78χρονος στον οποίο απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Σύμφωνα πάντως με τον δικηγόρο του 78χρονου, τρία άτομα μπήκαν μέσα στην περίφρακτη αυλή του και όταν τους αντιλήφθηκε έριξε με το όπλο το όποιο κατείχε παράνομα προκειμένου να τους εκφοβίσει. «Δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει τον 16χρονο» σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ισχυρίζεται ο δράστης.

Εδώ ας σημειωθεί ότι, όπως μετέδωσε το αθηναϊκό πρακτορείο, ο 78χρονος έχει καταδικασθεί συνολικά σε 37 χρόνια φυλάκισης για δυο φόνους. Αρχικά είχε σκοτώσει έναν φίλο του με κυνηγετικό όπλο, επειδή αρνήθηκε το κέρασμα του. Εξάλλου, μετά την αποφυλάκιση του σκότωσε με μαχαίρι τη σύζυγο του μπροστά στο ανήλικο παιδί τους.

Στην περιοχή της Μόριας κατοικούσε πολύ πριν το στρατόπεδο γίνει χώρος υποδοχής προσφύγων . Από την λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης εδώ και τέσσερα χρόνια έχει καταγγελθεί ότι πυροβολούσε στον αέρα συχνά, χωρίς ποτέ όμως να συλληφθεί. Και όλα αυτά στον περιβάλλοντα χώρο ενός από τα πλέον φρουρούμενα σημεία της Ελλάδας, όπως το ΚΥΤ της Μόριας.

Εκτός κινδύνου με τραύματα στο κεφάλι και τα πόδια, νοσηλεύεται ο 16χρονος

Το 16χρονο παιδί τώρα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με τραύματα στα πόδια και στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, δέχθηκε τα πυρά του 78χρονου μπροστά στα μάτια των γονιών του και του ανήλικου αδελφού του που όλοι μαζί είχαν περάσει στο νησί από τις απέναντι τουρκικές ακτές το πρωί της Κυριακής 8 Ιουλίου. Η οικογένεια είχε φύγει από τον καταυλισμό κατά τα επεισόδια εκεί, το βράδυ της Δευτέρας 9 Ιουλίου ανάμεσα σε αραβόφωνους και Αφγανούς αιτούντες άσυλο κι αυτό για να προστατευθεί. Περίμεναν δηλαδή να ηρεμήσουν τα πράγματα για να επιστρέψουν στον καταυλισμό και όπως δηλώθηκε από τον πατέρα της οικογένειας στην αστυνομία «δεν αποπειράθηκαν να κλέψουν τίποτα και από κανέναν».

Τέλος με δήλωση του ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης και με αφορμή την πρωινή κίνησή του να καλέσει σε συμπαράσταση στον συγχωριανό τους υποστήριξε ότι «η έκκληση έγινε για ανθρωπιστικούς λόγους, δεν υποστηρίζω την ενέργεια του πυροβολισμού πλην όμως οι αρμόδιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι οι κάτοικοι της Μόριας είναι στα όρια τους».

«Υπάρχουν όρια στα οποία μπορεί κάποιος να αντιδράσει… δεν πρέπει να αφήνουμε χώρο σε ακραίες εγκληματικές προθέσεις» υποστήριξε σχολιάζοντας το συμβάν, μιλώντας στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μιχάλης Ψημίτης.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/337085-Prothesmia-gia-na-apologethei-elabe-o-78chronos-poy-pyrobolese-16chrono-prosphyga-ste-Moria ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...