Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019: Πρεμιέρα απόψε για τη νέα Εθνική!

Πρεμιέρα απόψε για τη νέα Εθνική του Θανάση Σκουρτόπουλου που αντιμετωπίζει στο Λέστερ της Αγγλίας τη Μεγάλη Βρετανία στις 21.30 για την 1η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ 2019.

Πολλά τα νέα πρόσωπα με τις παλιοσειρές να είναι οι Μπουρούσης και Βασιλόπουλος που είναι και οι αρχηγοί της ομάδας. Αναλυτικά το ρόστερ και η αποστολή για το Λέστερ:

Σαλούστρος, Κατσίβελης, Λαρεντζάκης, Κόνιαρης, Αθηναίου, Μπουρούσης, Μαργαρίτης, Σάκοτα, Βασιλόπουλος, Μαυροειδής, Γκίκας, Γιαννόπουλος, Μήτογλου. Στο επόμενο παιχνίδι με το Ισραήλ τη Δευτέρα στο Ηράκλειο, θα προστεθούν κι οι τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού με τους Καλάθη, Αντετοκούμπο και Βουγιούκα να δηλώνουν δυναμικό παρών!

Η Εθνική βρίσκεται στον 8ο όμιλο με Μεγάλη Βρετανία, Ισραήλ και Εσθονία.  Αναλυτικά όλοι οι όμιλοι :

Α’ όμιλος : Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Λευκορωσία, Ισπανία

Β’ όμιλος : Σουηδία, Τουρκία, Λετονία, Ουκρανία

Γ’ όμιλος : Πολωνία, Κόσοβο, Λιθουανία, Ουγγαρία

Δ’ όμιλος : Ιταλία, Ολλανδία, Κροατία, Ρουμανία

Ε’ όμιλος : Βοσνία, Βέλγιο, Γαλλία, Ρωσία

ΣΤ’ όμιλος : Βουλγαρία, Τσεχία, Ισλανδία, Φινλανδία

Ζ’ όμιλος : Γερμανία, Σερβία, Αυστρία, Γεωργία

Η’ όμιλος : Ισραήλ, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Εσθονία

Η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα διεξαχθεί στην Κίνα το 2019. Θα συμμετέχουν 32 ομάδες . Απ’ την Ευρώπη 12, Αμερική 7, Ασία 7, Αφρική 5 και η Κίνα που θα είναι η οικοδέσποινα της διοργάνωσης.

Απ’ τις 2-19 Αυγούστου του 2017 διεξήχθη η πρώτη προκριματική φάση με τρείς ομίλους των 3 ομάδων και έναν όμιλο των 4 ομάδων. Από κάθε όμιλο προκρίθηκαν 2 ομάδες, συνολικά 8 (Σουηδία, Βοσνία, Αυστρία, Ολλανδία, Κόσοβο, Εσθονία, Βουλγαρία, Λευκορωσία). Αυτές οι 8 ομάδες μαζί με τις 24 υπόλοιπες που συμμετείχαν στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ συνθέτουν το παζλ των 8 ομίλων που αναφέραμε παραπάνω με 32 ομάδες γι’ αυτή την προκριματική φάση.

Όσον αφορά την πρόκριση στη τελική φάση προκρίνονται 3 ομάδες από κάθε όμιλο, σύνολο 24 εθνικές ομάδες . Έπειτα θα δημιουργηθούν 4 όμιλοι των 6 ομάδων και σ’ αυτή την τελευταία προκριματική φάση θα προκρίνονται οι 3 πρώτοι κάθε ομίλου έτσι ώστε να βγουν οι τελικές 12 για το Παγκόσμιο της Κίνας!

Η Εθνική θα δώσει παιχνίδια εντός και εκτός έδρας δηλαδή 6 αγωνιστικές στον όμιλό της (3 εντός και 3 εκτός) όπως και σε κάθε όμιλο από 24/11/17 έως και 2/7/18.

Αναμένουμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον αυτή τη νέα Εθνική…και ελπίζουμε όλοι να βρεθεί στα τελικά της Κίνας!

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...