Προσεκτικοί χειρισμοί

Προσεκτικοί χειρισμοί

Η εμπλοκή που προέκυψε με την καταβολή της τελευταίας δόσης, εξαιτίας της αναστολής αύξησης του ΦΠΑ, έχει μικρή έως ανύπαρκτη πρακτική αξία.
 Θα προσθέταμε μάλιστα ότι, από τη στιγμή που έγινε αποδεκτή, σε χρόνο που ακόμη βρισκόμαστε σε πρόγραμμα, η λογική των ισοδυνάμων, μάλλον διασφαλίζεται η παράταση του καθεστώτος αναστολής και μετά το τέλος του έτους. Δείχνει, όμως, ότι δε δικαιολογούνται αυταπάτες, όπως σημειώναμε και στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου, για την Ευρώπη που, ακόμη έχουμε και αυτό οφείλουν όλοι να έχουν υπόψη, ενόψει της πιο κρίσιμης μάχης, που έχει η χώρα να δώσει το επόμενο διάστημα και αφορά, φυσικά, το ενδεχόμενο ακύρωσης της νομοθετημένης περικοπής συντάξεων. Η τελευταία εμπειρία, υποδεικνύει κατά μείζονα λόγο, την ανάγκη εξαιρετικά προσεκτικών χειρισμών, που να μη δίνουν την εντύπωση «μονομερών ενεργειών», ιδιαίτερα μάλιστα, ενόψει των πολύ δύσκολων ισορροπιών, στην πολιτική σκηνή και τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας. Δεν είναι τυχαίες οι αναφορές Ευρωπαίων αξιωματούχων, που μετρούν τα λόγια τους, όπως ο επικεφαλής του ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ, στην ανάγκη έξυπνων κινήσεων από την ελληνική πλευρά, ώστε να μη δίνεται η αίσθηση απόκλισης από τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους. Γι` αυτό και οι πάντες μεταθέτουν χρονικά τη σχετική συζήτηση για τον προσεχή Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση θα καταθέσει το σχέδιο προϋπολογισμού.
 Τούτων δοθέντων, αναρωτιόμαστε αν βοηθούν, για την επίτευξη του κοινού στόχου, οι κινήσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, που έχουν βιωματική γνώση των ευρωπαϊκών κανόνων και συσχετισμών. Αναφερόμαστε στην εσπευσμένη κατάθεση  τροπολογιών, για την ακύρωση, εδώ και τώρα, των περικοπών. Αν υποτεθεί ότι η κυβέρνηση έκανε αποδεκτές, στην παρούσα  φάση, τις τροπολογίες, με το ταυτόσημο περιεχόμενο, τι θα συνέβαινε; Θα έσπευδαν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, πάραυτα, να «χειροκροτήσουν» τη «μονομερή ενέργεια» και να εξαγγείλουν από τώρα, την αναστολή του μέτρου; Η, το μάλλον βέβαιο, η βιαστική αυτή κίνηση, θα έβαζε «ταφόπλακα», στις όποιες ελπίδες των συνταξιούχων, γιατί αυτό έχει σημασία, να αποφύγουν μια νέα οδυνηρή περικοπή;
 Να μας συγχωρείται, αλλά βρίσκουμε πολύ πιο εποικοδομητική τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου, που πρόσφερε πρόσθετα επιχειρήματα, στην ελληνική πλευρά, αναφερόμενος στο συμφωνημένο πάγωμα συντάξεων, για τα επόμενα χρόνια, ως μέτρο με ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
 ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/337530-Prosektikoi-cheirismoi ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...