Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ!

Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ!

Σε σχεδόν κατάμεστο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό με τέρματα του Μπακασέτα και είναι αγκαλιά με το 12ο πρωτάθλημα της ιστορίας της! 

Με τον κόσμο να δίνει μεγάλη ώθηση στους παίκτες του Χιμένεθ, οι κιτρινόμαυροι δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα, έφτασαν τους 63 βαθμούς, διατήρησαν το +2 από τον ΠΑΟΚ και εφόσον δεν αλλάξει τίποτα από την πρωτόδικη απόφαση για όσα έγιναν στην Τούμπα, η ΑΕΚ είναι και πάλι πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια!

Αποθέωση για τους πρωταθλητές αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα, με τα “όλε-όλε” και το σύνθημα “νάτοι-νάτοι οι πρωταθλητές” να δονεί την ατμόσφαιρα!

Με 4-2-3-1 και τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Αμυντική τετράδα ήταν οι Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος και Μπακάκης, με τους Σιμόες και Κονέ να είναι το δίδυμο στα χαφ. Λόπες, Λιβάια και Μπακασέτας, κινήθηκαν πίσω από τον Γιαικουμάκη. 

Ο Επασί ήταν ο τερματοφύλακας του Ζοζέ Ανιγκό, στο 4-2-3-1 του Λεβαδειακού. Ντιόγκο, Αντιλέχου, Φαβάρο και Τσαμπούρης έπαιξαν στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά, με τους Νιασέ και Μητρόπουλο να “τρέχουν” στο κέντρο. Πίσω από τον προωθημένο Μαρκόβσκι, κινήθηκε η τριάδα των Σαβαντογκό, Σουμπίνιο, Γιακουμάκη.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε με φοβερή ορμή στο ματς, πράγμα φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι Ενωσίτες, σε ένα σχεδόν κατάμεστο ΟΑΚΑ. Ο Μπακασέτας φάνηκε πως ψάχνει το γκολ από την αρχή, δοκιμάζοντας το καλό του σουτ, ενώ η πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία, χάθηκε από τον Γιακουμάκη στο 10′ από κοντά. 

Ένα λεπτό αργότερα, ο Λόπες έκανε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Νιάσε, και ο Μπακασέτας με εύστοχο τρόπο από τα 11 βήματα, έδωσε το σύνθημα για πανηγύρια στο ΟΑΚΑ (1-0). 

Η ομάδα του Χιμένεθ, έδωσε χώρο μετά το 1-0, ο Λεβαδειακός κέρδισε μέτρα αλλά δεν απείλησε σοβαρά, για να ανεβάσει και πάλι την πίεσή της η Ένωση μετά το μισάωρο. Η μετωπική επίθεση του Λόπες στο 30′, ανάγκασε τον Σαβαντογκό να διώξει απρόσεχτα στο δεξί δοκάρι του Επασί, ενώ στο 33′ ο Μπακασέτας βρήκε στην κίνηση την μπάλα από το ημικύκλιο και την έστειλε στα δίχτυα του Επασί για το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος, κύλησε χωρίς πολλές συγκινήσεις. Ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Νιάσε από πλεονεκτική θέση στο 57′, έφυγε άουτ. Ο κόσμος είχε το νου του στον Μάνταλο, που αποθεώθηκε παρατεταμένα όταν σηκώθηκε για “ζέσταμα” ενώ το γήπεδο “έπεσε” όταν πάτησε και πάλι γρασίδι στο 83′!

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Μπακασέτας, Λόπες (56′ Γκάλο), Λιβάγια (83′ Μάνταλος), Γιακουμάκης (77′ Χριστοδουλόπουλος)

Λεβαδειακός: Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Ντιόγκο, Μητρόπουλος (74′ Καλτσάς), Φαβάρο, Νιάσε (93′ Νίκας), Σαβαντογκό (46′ Ζαραδούκας), Γιακουμάκης, Σουμπίνιο, Μαρκόφσκι

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/329429-Protathletria-e-AEK ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...