Πρόβα παγκόσμιας σύρραξης

Πρόβα παγκόσμιας σύρραξης

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ γενικευμένης πολεμικής εμπλοκής στην Μέση Ανατολή βάζει φωτιά σε ολόκληρη την εύφλεκτη περιοχή της Μεσογείου.

ΟΙ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ του Ισραήλ στην Συρία και οι ρουκέτες που εκτόξευσε το Ιράν κατά Ισραηλινών στόχων μπορεί να οδηγήσουν σε καραμπόλα συγκρούσεων σε ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ γενίκευση των συγκρούσεων θα προκαλέσει νέα κύματα προσφύγων προς την Ελλάδα και την Ευρώπη ενώ θεωρείται βέβαιο ότι η Τουρκία για μια ακόμα φορά θα επιχειρήσει να παίξει ρόλο χωροφύλακα στην περιοχή εκμεταλλευόμενη την στρατιωτική της υπεροχή και την γεωπολιτική της θέση.

Η ΑΥΞΗΣΗ της επιρροής της Άγκυρας θα ενισχύσει και την προκλητικότητά της απέναντι στην Ελλάδα.

ΕΤΣΙ κι αλλιώς ο Ερντογάν αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης ακόμα και σήμερα που βρίσκεται σε καθεστώς μερικής απομόνωσης από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη με εξαίρεση πάντα την Γερμανία που φροντίζει να τον εξοπλίζει με επιθετικά υποβρύχια τα οποία αλλάζουν ριζικά την ισορροπία στο Αιγαίο.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ του Ντόναλντ Τραμπ να σπάσει μονομερώς τη συμφωνία για τον έλεγχο του  πυρηνικού οπλοστασίου του Ιράν, κόντρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλάζει ριζικά την κατάσταση.

Η ΜΕΣΗ Ανατολή γίνεται πεδίο πολεμικής αντιπαράθεσης με τις δυο υπερδυνάμεις Αμερική και Ρωσία να έχουν πάρει θέση προκειμένου να προστατεύσουν τους στρατηγικούς τους συμμάχους.

Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ Πούτιν δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον Άσαντ και το Ιράν που εξασφαλίζουν στην Ρωσία μόνιμη στρατιωτική παρουσία στην Μέση Ανατολή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τη μεριά του είναι αποφασισμένος να επιβάλει ακόμα και με στρατιωτικά μέσα τον πυρηνικό αφοπλισμό του Ιράν.

ΓΙ’ αυτό ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ κάνει λόγο για πρόβα τρίτου παγκόσμιου πολέμου στο μόνιμο πεδίο βολής όπως έχει καταντήσει η Μέση Ανατολή.

ΜΕΣΑ στο κλίμα φόβου και ανασφάλειας που προκαλούν οι πολεμικές συγκρούσεις στην Μέση Ανατολή, οι πολυεθνικές του πετρελαίου βρήκαν ευκαιρία και εκτόξευσαν στα ύψη τις τιμές του μαύρου χρυσού.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ αυτή ενισχύει τις οικονομίες των ΗΠΑ και της Ρωσίας που παράγουν πετρέλαιο αλλά είναι καταστροφική για τις οικονομίες της Ευρώπης και ειδικά της Ελλάδας που αγωνίζεται να βγει από τα εφιαλτικά μνημόνια.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/331367-Proba-pagkosmias-syrraxes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...