Πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της Δυτικής Αττικής προανήγγειλε ο Αλέξης Χαρίτσης

Πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της Δυτικής Αττικής προανήγγειλε ο Αλέξης Χαρίτσης

Tην εξασφάλιση πόρων ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση προγράμματος στη Δυτική Αττική, που θα αφορά έργα υποδομής και άλλες δράσεις για τη στήριξη της περιοχής, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

«Έχουμε ήδη διερευνήσει τρόπους και εξασφαλίζουμε τους πόρους για τη χρηματοδότηση ενός Προγράμματος Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων στη Δυτική Αττική, προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο έργα υποδομών όσο και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των τοπικών οικονομιών», δήλωσε από το βήμα του περιφερειακού συνεδρίου στα Μέγαρα.

Τα έργα υποδομών αφορούν στους τομείς της αντιπλημμυρικής προστασίας, της περιβαλλοντικής αναβάθμισης και της υποστήριξης του τουρισμού της περιοχής (με έμφαση στους αρχαιολογικούς χώρους και τη βιομηχανική κληρονομιά).

Κάνοντας λόγο για «ευθύνες, μεγάλες και διαχρονικές», τόνισε ότι «εδώ όμως βρισκόμαστε για να λύσουμε τα προβλήματα και να καλύψουμε τις ανάγκες, προκειμένου να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις. Να μη χαθεί ξανά ζωή, να μην καταστραφούν περιουσίες».

Όσον αφορά την αντιπλημμυρική προστασία απάντησε στους επικριτές της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι «στο Υπουργείο Οικονομίας έχουμε εγκρίνει όλα τα αιτήματα για αντιπλημμυρικά έργα που προτάθηκαν από τους αρμόδιους φορείς σε όλη τη χώρα. Σε εθνικό επίπεδο, την τελευταία μόνο τριετία (2015-17) έχουμε εγκρίνει από εθνικό σκέλος του ΠΔΕ νέα αντιπλημμυρικά έργα ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ. Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα έχοντας μάλιστα διασφαλίσει επιπλέον πόρους για αντιπλημμυρικά έργα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται με βάση και τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη δεύτερη θέση μεταξύ των χωρών – μελών της Ε.Ε. στην αξιοποίηση των πόρων του «Σχεδίου Γιούνκερ». Μέχρι στιγμής, έργα ύψους 1,7 δισεκατομμυρίου ευρώ έχουν γίνει συμβάσεις, που αναμένεται να ‘πυροδοτήσουν’ επενδύσεις άνω των 5,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής και το ποσό αυτό θα αυξηθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/313981-Programma-100-ekat-eyro-gia-te-sterixe-tes-Dytikes-Attikes-proaneggeile-o-Alexes-CHaritses ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...