Πρόστιμο στα γαϊδούρια για… φοροδιαφυγή!

Μετά τους χρεωκοπημένους Έλληνες η αδίστακτη τρόικα έβαλε τώρα στο στόχαστρο της ακόμη και τα… γαϊδούρια στη χώρα μας, τα οποία λίγο έλειψε να… συλλάβει επειδή δεν είχαν ταμειακή μηχανή στο σαμάρι τους!

Ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο αλλά πρόκειται για ένα θλιβερό περιστατικό πέρα για πέρα αληθινό, που συνέβη τις προηγούμενες ημέρες στη Ρόδο προκαλώντας την οργή της τοπικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα, θύματα των φορολογικών ελέγχων έπεσαν τα γαϊδουράκια της Λίνδου, στους ιδιοκτήτες των οποίων επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, στα τέλη του περασμένου μήνα δύο εφοριακοί πήγαν στη Λίνδο και πραγματοποίησαν έλεγχο στο τοπικό Σύλλογο Ονηλατών «Ο Κλεόβουλος», που ως γνωστόν έχει στην κατοχή του τα περίφημα γαϊδουράκια τα οποία χρησιμοποιούν οι τουρίστες για να ανεβαίνουν στην ακρόπολη της Λίνδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές διαπίστωσαν

ότι δεν είχε γίνει έναρξη δραστηριότητας στην αρμόδια ΔΟΥ ενώ δεν είχαν κοπεί αποδείξεις για τα πέντε εισιτήρια – αξίας 5 ευρώ έκαστος, που είχαν πωληθεί εκείνη την ημέρα μέχρι την ώρα του ελέγχου.

Έτσι, τηρώντας κατά γράμμα τον νόμο προχώρησαν στην βεβαίωση της παράβασης και επέβαλαν τσουχτερό πρόστιμο που έφτασε συνολικά τις 4.250 ευρώ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μελών του Συλλόγου, ο οποίος έχει κινήσει τις σχετικές διαδικασίες για να προβάλει τις αντιρρήσεις του  προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, εντός των ημερών θα προχωρήσουν σε σχετική ανακοίνωση επί του θέματος και θα γίνουν ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθούν από πλευράς του οι ενέργειες που γίνονται.

Το γεγονός, βέβαια, ότι οι «ράμπο» της εφορίας έχουν πάρει στο «κυνήγι» ακόμη και τα συμπαθέστατα τετράποδα της Λίνδου, μαρτυρά τις αφόρητες πιέσεις που δέχονται οι ελληνικές αρχές από τους εκβιαστές δανειστές για την εξοικονόμηση πόρων από πιθανούς και απίθανους στόχους στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Οι εντολές που έχουν πάρει οι εφοριακοί είναι σαφείς: να ελέγχουν τα πάντα και να επιβάλουν πρόστιμα όπου υπάρχει παράβαση του νόμου…

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...