«Πυρά» από την αντιπολίτευση

«Πυρά» από την αντιπολίτευση

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, με αφορμή την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο και τη δήλωσή του ότι η αξιολόγηση κλείνει χωρίς ούτε ένα ευρώ νέα δημοσιονομικά μέτρα.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μένει σε νησί, δεν είναι πολύτεκνος, δεν παίρνει ΕΚΑΣ, δεν αμείβεται με ειδικό μισθολόγιο και δεν χρειάζεται βέβαια επίδομα θέρμανσης. Αν του συνέβαινε ένα, έστω, απ’ όλα αυτά, δεν θα είχε το θράσος να ισχυριστεί σήμερα ότι η κυβέρνησή του δεν επέβαλε ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα», σημείωσε. Καταλήγοντας, η κ. Σπυράκη είπε: «Τον παραπέμπουμε στον προϋπολογισμό που ψήφισε και επιβαρύνει για το 2018 τους Έλληνες με νέα μέτρα 1,9 δισ. ευρώ».

«Ο κ. Τσίπρας αυτοπροβάλλεται ως ο πιο υπάκουος μνημονιακός Πρωθυπουργός. Αυτό που θα μείνει από την θητεία του, όμως, είναι η δήμευση της δημόσιας περιουσίας, η φτωχοποίηση, οι πλειστηριασμοί και η θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού για πολλές δεκαετίες», σημειώνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδης.

Με αιχμηρό σχόλιο αντέδρασε η ΔΗΜΑΡ στην ομιλία του Πρωθυπουργού. «Ο κ. Τσίπρας, αφού δέσμευσε τη χώρα με την υπογραφή του για πολλά έτη ακόμη σε σκληρή επιτροπεία, δήλωσε σήμερα ότι το 2018 θα έχουμε έξοδο από την επιτροπεία! Δεν πρόκειται πλέον για αυταπάτη αλλά για πολιτική απάτη. Με τη δήλωση του αυτή «και λέει ψέματα και θα εξαπατήσει και θα προδώσει»» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

«Τα χιλιοειπωμένα “κλισέ” και η “ξύλινη” γλώσσα περί “τέλους των μνημονίων και της επιτροπείας”, που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, καταρρέουν με πάταγο μπροστά στην πραγματικότητα των παλιών και νέων προαπαιτουμένων, των ρεκόρ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τη γενίκευση των πλειστηριασμών και του χτυπήματος της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία», σημειώνει το ΚΚΕ.

«Ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να εμφανίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων ως προνομιούχους, στα κεφάλια των οποίων θα πέσει ο πέλεκυς της δημοσιονομικής προσαρμογής και ως “κοινωνική πολιτική” τα ελάχιστα ψίχουλα στους λεγόμενους “φτωχοδιάβολους” που στην πραγματικότητα δεν επαρκούν ούτε καν για τη στοιχειώδη ανακούφισή τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με το Ποτάμι, «ο κ. Τσίπρας, αφού με τις τυχοδιωκτικές επιλογές του φόρτωσε στις πλάτες των Ελλήνων άλλο ένα μνημόνιο, βύθισε τη χώρα ξανά σε ύφεση και φόρτωσε κι άλλους φόρους τώρα έχει εφεύρει νέο παραμύθι: έρχεται το τέλος της επιτροπείας και θα μπορούμε να μοιράζουμε». «Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη κι όχι νέα παραμύθια. Αλλά ανάπτυξη και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν πάνε μαζί», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Για την Ένωση Κεντρώων, «η τρίτη αξιολόγηση θα περάσει στο άψε σβήσε, όπως και η δεύτερη, όπως και όλα τα περνάει ο κος Τσίπρας εν ριπή οφθαλμού. Τα “παλούκια” βέβαια για την κοινωνία θα παρουσιαστούν, από τον Αύγουστο του 2018 και μετά, όταν θα αντιληφθεί ο λαός τι έχει ψηφιστεί στη Βουλή».

Έρχεται νεα φοροκαταιγίδα, σχολιάζει η Χρυσή Αυγή.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/316682-Pyra-apo-ten-antipoliteyse ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...