Πυρετώδεις διεργασίες για το ελληνικό ζήτημα – Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Ολάντ με Μέρκελ

“Αλληλεγγύη αλλά να αναλάβουν τις ευθύνες τους”, είπε η Α. Μέρκελ για την Ελλάδα – “Ο χρόνος πιέζει” σχολίασε ο Φ. Ολάντ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στο Παρίσι.

«Σεβόμαστε την απόφαση του ελληνικού λάου, πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την απόφαση», ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την κοινή συνέντευξη με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

«Η πόρτα για διαπραγματεύσεις είναι ανοιχτή, αλλά οι προϋποθέσεις για ένα νέο πρόγραμμα δεν πληρούνται ακόμα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Άνγκελα Μέρκελ και συνέχισε:

«Από τη μία πλευρά αλληλεγγύη, από την άλλη πρέπει και κάθε κράτος να αναλαμβάνει τις ευθύνες του»

Η συνάντηση διεξήχθη προκειμένου να αξιολογηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα και να καθοριστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

«Ο χρόνος πιέζει» τόνισε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος.

«Η Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομικό οικοδόμημα. Έχει οικοδομηθεί πάνω σε αξίες. Έχει θεμελιωθεί πάνω στις αρχές τις ελευθερίας και σε αυτή την Ευρώπη υπάρχει χώρος για την εθνική κυριαρχία».

Αυτό δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στην κοινή συνέντευξη τύπου με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, μετά την συνάντηση που είχαν στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο κ. Ολάντ τόνισε ότι η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Τρίτης, θα καθορίσει την στάση που θα κρατήσουν τα κράτη-μέλη απέναντι στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και τόνισε ότι «δεν υπάρχει πολλής χρόνος».

Από την άλλη πλευρά, η καγκελάριος ανέφερε ότι «αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τώρα θα πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την απόφαση. Πρέπει να εξετάσουμε πως βλέπουν το αποτέλεσμα οι υπόλοιπες 18 χώρες».
 

enikos.gr, Real.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...