Πως θα λειτουργήσουν οι φοροαπαλλαγές στον νέο Αναπτυξιακό

Δευτέρα 06/06/2016 – 14:21Γιώργος Σταθάκης, Θέσεις εργασίας Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ 15.200 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2022 ΕΚΤΙΜΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ                                                        
Σχετικά με τις φοροαπαλλαγές, και το πως μπορούν να λειτουργήσουν σε αυτό το νέο περιβάλλον, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, τόνισε ότι οι φοροαπαλλαγές, είναι εργαλείο όμως όχι το μόνο, εντάσσονται ανάμεσα σε πολλά άλλα και ο στόχος είναι μία αναλογία 50-50.  Ο νόμος βάζει ένα όριο, ώστε να μην πάρουν μόνο λίγες επιχειρήσεις μεγάλα ποσά, αλλά να μοιραστούν οι πόροι σε πολλές νέες επενδύσεις και να συνδυαστεί η χρηματοδότηση με φοροαπαλλαγές.  Ο νόμος επικεντρώνεται πάρα πολύ στην μεσαία επιχειρηματικότητα, ώστε να μπει καλύτερα στις ξένες αγορές και την στήριξη των εξαγωγών. Ο Αναπτυξιακός δεν θεραπεύει πάσα νόσο είναι ένα εργαλείο. Το οποίο πρέπει να συνδυαστεί με τα άλλα εργαλεία για να ωφελήσει την αγορά, είπε ο υπουργός.
Τα ποσοστά των φοροαπαλλαγών είναι κλιμακωτά και φτάνουν μέχρι και το 100%. Με δεδομένο, ότι στην Ελλάδα, η φορολογία των επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα υψηλή, μία τέτοια έκπτωση της τάξης του 100%, μπορεί να δώσει μεγάλη δυναμική μ=σε μία νέα επιχείρηση.
Τα 3,6 δισ. ευρώ του νόμου, τα κίνητρα, του νόμου, μαζί με την μόχλευση, η οποία υπολογίζεται συντηρητικά, θα αντληθούν και από το ΕΣΠΑ και τις φοροαπαλλαγές.
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε για την λογική των χρηματοδοτικών εργαλείων που υπάρχουν και για την δημιουργία των κρίσιμων μεγεθών, για την ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής παραγωγικότητας.
Με την υποχρέωση ολοκλήρωσης ενός έργου, με δεδομένη την κρίση που περνούν οι επιχειρήσεις και με την αλλαγή των δεδομένων, οι επιχειρήσεις προβληματίζονται γιατί ξεκίνησαν εκτιμώντας μία ζήτηση α και τώρα υπάρχει μία άλλη ζήτηση. Η εντολή είναι να πάρουν οι επιχειρήσεις αυτά που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν την επένδυση. Μπορούν στην συνέχεια να αιτηθούν μία αλλαγή, τόνισε σε απάντησή του ο γεν γραμμ. Λόης Λαμπριανίδης.
Στον τομέα της αγροδτοδιατροφής, έχει ενταχθεί στους τομείς προτεραιότητας, άρα θα έχει προνομιακό καθεστώς επένδυσης, είπε ο κ. Λαμπριανίδης.
Όπως είναι διατυπωμένα και στα στατιστικά, ακόμα και την «καλή εποχή» ο Αναπτυξιακός νόμος, κάλυπτε το πολύ το 9% των επενδύσεων. Άρα εκ των πραγμάτων τι έκανε, αυτό που ήταν η τάση της αγοράς, το ενίσχυε. Τώρα ο Αναπτυξιακός, έχει στόχο να στρέψει λίγο το κομμάτι αυτό ενισχύοντας περισσότερο τους τομείς που θέλουμε να δώσουμε βάση και βαρύτητα, είπε ο υπουργός.
Η εκτίμηση που έχουμε κάνει και την έχουμε συνεννοηθεί με τους θεσμούς, είναι για περίπου 15.200 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2022 τόνισε ο Λόης Λαμπροιανίδης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...