Πως θα οφελούνται οι πολίτες από την ανακύκλωση (Vid)

-Πως απάντησε ο κ. Καρακώστας σε ερώτηση του Nafpaktianews

Πολύ σύντομα ο πολίτης που θα ανακυκλώνει θα απολαμβάνει τα οφέλη από αυτή του την πράξη.Και θα τα απολαμβάνει διπλά,αφού εκτός από την χαρά της ανακύκλωσης και την συμμετοχή του στην προσπάθεια για ένα πιο καθαρό περιβάλλον,ο δήμος και -ως φαίνεται- η κεντρική διοίκηση,προσανατολίζονται σε ένα καθαρά καθεστώς επιβράβευσης των τοπικών κοινωνιών ανάλογα με το ποσοστό ανακύκλωσης που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην τσέπη μας.

Αυτό μπορεί να προέλθει ακόμη και μέσα από την μείωση των δημοτικών τελών από την κεντρική διοίκηση με σκοπό το όφελος της ανακύκλωσης να έχει άμεσο αποτέλεσμα στην τσέπη των δημοτών.

Εκτός αυτού όμως θα μπορεί μέσω της ανακύκλωσης π.χ. συσκευών,να μπορούν οι πολίτες κατά το στάδιο της αποσυναρμολόγησής τους να οφελούνται από ανταλλακτικά τα οποία σε άλλη περίπτωση να είναι χρήσιμα

Για τον τρόπο ή τους τρόπους με τους οποίους οι πολίτες θα έχουν όφελος από την συμμετοχή τους στην ανακύκλωση μίλησε απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας,ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Κ.Καρακώστας.

Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι η ορθή και βιώσιμη διαχείριση των

Αστικών Στερεών Αποβλήτων και της ανακύκλωσης των οικιακών συσκευών και  φαίνεται ότι  αποτελεί βασική προτεραιότητα του Δήμου Ναυπακτίας.Και όλα αυτά θα τα δούμε να υλοποιούνται μέσα από την ορθή διαχείριση που θα ανεβάσει τα ποσοστά ανακύκλωσης με την μετατροπή του ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας σε Χ.Υ.Τ.Υ. αλλά και την δημιουργία “πράσινων σημείων” όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να εναποθέτει άλλα αντικείμενα προς ανακύκλωση



Παρακολουθείστε την συνέντευξη τύπου για την μετατροπή του ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας σε ΧΥΤΥ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...