Πως θα φθάσει στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Πως θα φθάσει στην Ελλάδα το Άγιο Φως
Με ειδική πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφερθεί το Άγιος Φως. Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στις επτά θα απογειωθεί από το Ελευθέριος Βενιζέλο αεροπλάνο της Π.Α. το οποίο θα προσγειωθεί στο Τελ Αβίβ.
Από εκεί η αποστολή θα μεταφερθεί οδικώς στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, όπου θα λάβει το Άγιος Φως. Στη συνέχεια θα πετάξει πίσω στην Ελλάδα. Το αεροπλάνο αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις τέσσερις το απόγευμα του Μ. Σαββάτου.

Ανά την Ελλάδα, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με την Aegean-Olympic Air.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει πως πιστή στα έθιμα και τις παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα και αντιλαμβανόμενη την σπουδαιότητα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός, εκτός από τις προγραμματισμένες εμπορικές της πτήσεις, τις οποίες και προτίθεται να καθυστερήσει σε αναμονή του Αγίου Φωτός, θα επιχειρήσει με δυο έξτρα αεροσκάφη (όχι εμπορική πτήση) με σκοπό και μόνο την μεταφορά του Αγίου Φωτός σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς.

Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς δυο διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο και ένα προς Ιόνιο.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στο τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση στις 22:30.

Παράλληλα, η Aegean για την μεταφορά του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο, έχει αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε προγραμματισμένες πτήσεις προς Ηράκλειο, Χίο, Σαντορίνη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη ως κάτωθι:

Α3 322 Αθήνα – Ηράκλειο, Αναχώρηση στις 19:55 αντί στις 18:55

Α3 278 Αθήνα – Χίο, Αναχώρηση στις 19:00 αντί στις 18:00

Α3 360 Αθήνα – Σαντορίνη, Αναχώρηση στις 19:20 αντί στις 18:20

Α3 154 Αθήνα – Καβάλα, Αναχώρηση στις 19:10 αντί στις 18:00

Α3 126 Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση στις 19:45 αντί στις 19:15

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός στη Ρόδο θα πραγματοποιηθεί με την προγραμματισμένη πτήση της Aegean A3 218.

Παράλληλα, το Μεγάλο Σάββατο το πλήρωμα καμπίνας όλων των πτήσεων της Aegean και της Olympic Air θα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες πασχαλινές λαμπάδες.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...