Πώς είναι μια απόλυτα υγιεινή μέρα μέσα στην εβδομάδα;

Πώς είναι μια απόλυτα υγιεινή μέρα μέσα στην εβδομάδα;
Αλλάξτε τον τρόπο ζωή σας, σε μια πιο υγιεινή διάσταση και ξεκινήστε την αλλαγή, υιοθετώντας μικρές συνήθειες που θα φέρουν τα μεγάλα αποτελέσματα.
Οι μεγάλες υποσχέσεις άλλωστε, που προαναγγέλουν μεγάλες αλλαγές, σπάνια εκπληρώνονται και καταλήγετε στο ίδιο σημείο που ξεκινήσατε, αν όχι και μερικά βήματα πιο πίσω.

07:00: Φάτε προβιοτικά
Οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στις προβιοτικές τροφές όχι μόνο βοηθούν σημαντικά στην πεπτική διαδικασία, αλλά ενισχύουν και τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ξεκινήστε τη μέρα σας, λοιπόν, με τροφές πλούσιες σε αυτά, όπως είναι το αυθεντικό γιαούρτι, το κεφίρ και το ψωμί με προζύμι.
07:10: Επισκεφτείτε την τουαλέτα
Ακόμα κι αν έχετε αργήσει στη δουλειά, πάρτε το χρόνο σας να αργήσετε περισσότερο και να περάσετε όσο χρόνο χρειάζεστε στην τουαλέτα. Φροντίστε να ενεργηθείτε πριν φύγετε από το σπίτι, καθώς η σωστή λειτουργία του εντέρου σας είναι σημαντικότερη από την όποια επίπληξη του προϊσταμένου σας.
09:00: Απολυμάνετε το πόμολο της πόρτας του γραφείου σας
Αν ένας συνάδελφος είναι κρυολογημένος, θα είστε κι εσείς σύντομα αν δεν πάρετε τα κατάλληλα μέτρα, ακόμα κι αν φροντίζετε να διατηρήσετε τις αποστάσεις σας. Τα μικρόβια, άλλωστε, ταξιδεύουν με πολλούς τρόπους και ταχύτερα απ’ ότι νομίζετε, γι’ αυτό καθαρίζετε με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι κάθε πρωί το χερούλι της πόρτας και θα έχετε περιορίσει σημαντικά την εξάπλωση του ιού.

10:00: Πιείτε ακόμα μια κούπα καφέ
Παρά τη δαιμονοποίηση που υφίσταται τα τελευταία χρόνια ο καφές, κάνει πολύ καλό και τα οφέλη του είναι πολλά και σημαντικά, όπως είναι η πρωινή εγρήγορση, η αυξημένη συγκέντρωση και η μείωση του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών, όπως είναι το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.
11:00: Κάντε μια βόλτα στο γραφείο
Φροντίστε να σηκώνεστε ανά μία ώρα (ακόμα και συχνότερα) από την καρέκλα του γραφείου. Ακόμα και το ελάχιστο περπάτημα μέχρι την κουζίνα ή το γραφείο ενός συναδέλφου βοηθάει στη διατήρηση του βάρους και την καλύτερη υγεία της καρδιάς.

12:00: Φάτε σαλάτα με τόνο
Τρώτε τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, λιπαρά ψάρια, όπως είναι ο τόνος ή ο σολομός, για να λαμβάνετε τα πολύτιμα Ω-3 λιπαρά οξέα, ώστε να μειώσετε το ρίσκο της απώλειας της ακοής σας όσο περνάνε τα χρόνια, αλλά και να ενισχύσετε το καρδιαγγειακό σας σύστημα.
13:00: Χασμουρηθείτε χωρίς φόβο
Το χασμουρητό, σύμφωνα με σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιέννης, «δροσίζει» και οξυγονώνει τον εγκέφαλο, ενώ αυξάνει την εγρήγορση και την παραγωγικότητα του ατόμου.

14:00: Κάντε μασάζ στον εαυτό σας
Ένα μίνι μασάζ στον εαυτό σας, μπορεί να σας χαλαρώσει από την ένταση της ημέρας που είναι στο αποκορύφωμά της. Προχωρείστε με κυκλικές κινήσεις σε μέτωπο και υπόλοιπο κεφάλι, χρησιμοποιώντας τους αντίχειρες και τις αρθρώσεις των δαχτύλων σας. Δε χρειάζεται να διαρκέσει περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα για να δείτε μεγάλη διαφορά.
15:00: Κάντε ένα ευχάριστο διάλειμμα
Ακόμα και όταν όλοι στο γραφείο (ή στο σπίτι) τρέχουν, κάντε ένα διάλειμμα και γελάστε με κάτι που θα δείτε στο διαδίκτυο ή που θα ακούσετε σε μια τηλεφωνική κουβέντα με ένα φίλο. Όσο περνάνε οι ώρες της ημέρας και συσσωρεύεται η κούραση, τόσο πιο απαραίτητα είναι τα διαλείμματα.
17:00: Ενισχύστε τη μνήμη σας
Αντί να έχετε σημειωμένα σε μια λίστα τα ψώνια που έχετε να κάνετε, σκαρφιστείτε μια ιστορία που να περιλαμβάνει όλα τα υλικά που θέλετε να αγοράσετε για να τα θυμάστε όταν φτάσετε στο σούπερ μάρκετ. Με αυτό τον τρόπο διατηρείτε πάντα τη μνήμη και τη φαντασία σας σε εγρήγορση.

18:00: Αγκαλιάστε κάποιον που αγαπάτε
Η σωματική επαφή και η αγκαλιά, ιδιαίτερα με κάποιον που αγαπάτε μειώνει το στρες και ρίχνει την αρτηριακή πίεση στα φυσιολογικά επίπεδα, καθώς αυξάνει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης (ορμόνης της αγάπης), η οποία στη συνέχεια ελαττώνει τη συγκέντρωση των ορμονών του άγχους.
19:00: Γευματίστε με σύνεση
Κάθεστε πάντα στο τραπέζι για να φάτε σωστά το γεύμα σας, μασάτε την κάθε μπουκιά 30 δευτερόλεπτα και απολαμβάνετε τις γεύσεις που έχετε μαγειρέψει. Με αυτό τον τρόπο δεν τρώτε λαίμαργα και βοηθάτε ενεργά στη χώνεψη της τροφής.

20:00: Κάντε ένα μπάνιο με άλατα
Διαλύστε σε ζεστό  νερό άλατα και απολαύστε ένα χαλαρωτικό μπάνιο για ένα καλό κλείσιμο της ημέρας. Τα άλατα ενυδατώνουν το δέρμα και αναπληρώνουν τα επίπεδα του μαγνησίου στον οργανισμό, που χάνονται όλη τη μέρα λόγω άγχους.
22:00: Αποσυνδεθείτε
Κλείστε τον υπολογιστή, το tablet και την τηλεόραση, τουλάχιστον μια ώρα πριν κοιμηθείτε, καθώς αυτές οι συσκευές εκπέμπουν φως που διαταράσσουν τον ύπνο, αφού μπλοκάρουν την παραγωγή της ορμόνης μελατονίνης, η συσσώρευση της οποίας οδηγεί στο αίσθημα της νύστας και στον ύπνο.
23:00: Ρίξτε τη θερμοκρασία
Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν πως η θερμοκρασία των 18-20Ο C είναι η ιδανικότερη για ένα καλό ύπνο, χωρίς διακοπές. Αυτή θερμοκρασία ενισχύει την πτώση της θερμοκρασίας του σώματος, στο βαθμό που χρειάζεται, ώστε να μπαίνει σε λειτουργία ύπνου ο οργανισμός.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...