Πώς να βγάλετε την τέλεια φωτογραφία

Πώς να βγάλετε την τέλεια φωτογραφία
Μερικοί άνθρωποι είναι εξαιρετικά φωτογενείς! Σίγουρα θα γνωρίζετε κάποιον που ό, τι κι αν φοράει, όπως κι αν είναι στημένος, όπως κι αν είναι η διάθεσή του, με ένα διαολεμένο τρόπο είναι πάντα όμορφος στις φωτογραφίες και με φυσικό χαμόγελο.
Αν δεν ανήκετε στην κατηγορία των φωτογενών και αισθάνεστε ότι ο φακός είναι ταγμένος εχθρός σας, οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμες.

Δώστε σημασία στο φόντο

Το τι βρίσκεται πίσω σας είναι αξιοσημείωτα καθοριστικό. Ένα ταιριαστό στα χρώματά σας φόντο, μπορεί να σας αναδείξει, ενώ ένα «φορτωμένο» και πολύχρωμο μπορεί να «πνίξει» την εικόνα σας. Γενικά, προτιμήστε τα μονόχρωμα background. Επίσης, η αντίθεση, είναι σύμμαχός σας: αν είστε ανοιχτόχρωμη, φροντίστε να σας πλαισιώνει ένα σκούρο χρώμα, κι αν, αντίθετα, τα χρώματά σας είναι σκούρα, προτιμήστε ένα ανοιχτόχρωμο φόντο.

Καθίστε σταυροπόδι

Το σταυροπόδι είναι μακράν η κολακευτικότερη στάση για τα πόδια σας. Αν ο φωτογραφικός φακός σάς έπιασε σε καθιστή στάση, φροντίστε να σταυρώσετε τα πόδια σας πριν αιχμαλωτιστεί η στιγμή. Με τον τρόπο αυτό, τα πόδια σας θα δείχνουν λεπτότερα και μακρύτερα. Και σε ποιον δεν αρέσουν τα καλλίγραμμα πόδια;

Προσθέστε χρώμα

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η αντίθεση είναι πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα για την τέλεια φωτογραφία. Επιλέξτε ένα κραγιόν έντονου χρώματος ή ένα λαμπερό κόσμημα, για να προσθέσετε μια φωτεινή πινελιά στο κάδρο.

Αναδείξτε το λαιμό σας

Δεν έχουν όλες οι γυναίκες την τύχη να είναι κάτοχοι ενός κύκνειου λαιμού –δυστυχώς. Ο μακρύς λαιμός είναι χαρακτηριστικό αξιοζήλευτο, γι’ αυτό αναδείξτε τον. Δώστε τη μάχη με τα μέσα που διαθέτετε: τεντωθείτε, σηκώστε λίγο το πιγούνι σας και ρίξτε πίσω τα μαλλιά σας για να δώσετε πόντους στο λαιμό σας.

Κάντε το χέρι σας να φαίνεται λεπτότερο

Ενδέχεται η διάμετρος του μπράτσου σας να είναι κάπως μεγαλύτερη από την επιθυμητή. Αν η φωτογραφία που πρόκειται να σας τραβήξουν θα σας απεικονίζει προφίλ, φανείτε πονηρή: «κλέψτε», ανασηκώνοντας λίγο το χέρι σας, ούτως ώστε να κρύψετε το πραγματικό του μέγεθος.

Διαλέξετε τη σωστή γωνία για το πρόσωπό σας

Ο καθρέφτης είναι φίλος σας! Καθίστε μπροστά του και μελετήστε τη δομή του προσώπου σας. Θα ανακαλύψετε ποια γωνία σας είναι κολακευτική. Φροντίστε να έχετε εμπεδώσει πώς πρέπει να «στήσετε» το πρόσωπό σας μέχρι την επόμενη φορά που ένας φακός θα σταθεί απειλητικά μπροστά σας.

Χαμογελάστε μόνο αν το νιώθετε

Οι φωτογράφοι, επαγγελματίες και μη, συνήθως ζητούν απ’ τα «μοντέλα» τους να χαμογελάσουν. Αν δεν έχετε χαρωπή διάθεση, αρνηθείτε ευθαρσώς! Ένα ψεύτικο χαμόγελο, θα σας κάνει να φαίνεστε άχαρη και σφιγμένη – και μια σφιγμένη φωτογραφία δεν μπορεί να είναι παρά κακή.

Διαλέξτε τη σωστή γωνία για το σώμα σας

Υπόθεση πρώτη: ο φωτογράφος σας, θέλει να σας απαθανατίσει όρθια. Υπόθεση δεύτερη: η περιφέρειά σας δεν είναι στην καλύτερή της φάση και θα προτιμούσατε τα έξτρα κιλά (που σίγουρα θα χάσετε μετά τις γιορτές) να μη γραφτούν στην ιστορία. Η λύση είναι να τοποθετήσετε το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Αντίστοιχα, μπορείτε να σταυρώσετε τα χέρια σας, για να κρύψετε τα έξτρα κιλάκια της κοιλιάς ή να σηκώσετε τα χέρια σας για να μη δείχνετε αμήχανη.

Το μεγαλύτερο μυστικό για την τέλεια φωτογραφία είναι η αυτοπεποίθηση – αλλά και μερικά τρικ δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν!



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...