Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχουν νέα μέτρα για την Ελλάδα!

Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχουν νέα μέτρα για την Ελλάδα!

Ρέγκλινγκ: Η σύνδεση ελάφρυνσης χρέους - ανάπτυξης δεν είναι αντιπαραγωγική

«Δεν θα υπάρξουν περαιτέρω όροι. Οι δανειστές θέλουν να δουν ότι τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί υλοποιούνται και δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Οι συζητήσεις για το χρέος ξεκινάνε τώρα» ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του ESM  Κλάους Ρέγκλινκ!

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου δανειστή της Ελλάδας, δεν μασάει τα λόγια του, όταν αναφέρεται στα χρήματα ή τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο. Παραδέχτηκε ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους ξεκίνησε, ενώ διαβεβαιώνει ότι οι δανειστές, δεν θέλουν άλλα μέτρα, πέρα από ότι έχει ήδη υπογραφεί μέσα στο μνημόνιο.

Από την άλλη πλευρά, θεωρεί ότι η εποπτεία θα συνεχιστεί από τους θεσμούς και μεταμνημονιακά. Όπως λέει, η Ελλάδα, όπως και οι άλλες χώρες της ΕΕ, υπόκειται στο πλαίσιο επιτήρησης της ΕΕ όσον αφορά τα δημοσιονομικά της: τη διαδικασία μακροοικονομικής ανισορροπίας και τις ετήσιες συστάσεις που κάνει η Επιτροπή σε όλα τα κράτη μέλη. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Ωστόσο, αν η Ελλάδα επιθυμεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, που σημαίνει ότι οι πιστωτές θα πρέπει να χορηγήσουν κάτι επιπλέον, τίθεται το λογικό ερώτημα πώς οι χώρες πιστωτές θα βεβαιωθούν ότι εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα, ότι δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα και ότι θα τηρηθούν οι υποσχέσεις.

Επίσης, μιλώντας στην καθημερινή, ο  επικεφαλής του ESM ξεκαθάρισε ότι  η Ευρώπη θέλει και το ΔΝΤ. Όπως εξήγησε, η συμμετοχή του ΔΝΤ θα ήταν «ένα επιπλέον σημάδι ότι το πρόγραμμα του ESM πηγαίνει καλά» εκτιμώντας ότι «είναι ένα από τα στοιχεία που θα παίξουν θετικό ρόλο στο να ενισχύσει τη θετική εικόνα που έχουν οι αγορές».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/319278-Regklingk-E-syndese-elaphrynses-chreoys-anaptyxes-den-einai-antiparagogike ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...