Ραχόι: Βοήθεια στην Ελλάδα αλλά όχι χωρίς υπευθυνότητα

Ο συντηρητικός Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της χορήγησης βοήθειας στην Ελλάδα, αλλά όχι χωρίς «υπευθυνότητα» και εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από πλευράς της Αθήνας, μία ημέρα μετά τη νίκη του «Όχι» στο δημοψήφισμα για τις προτάσεις των διεθνών πιστωτών.

«Αυτό που μετράει είναι η Ελλάδα να γνωρίζει ότι είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε… αλλά το κλειδί είναι σε αντάλλαγμα να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη και της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης», δήλωσε ο Ραχόι σε συνέντευξή του στο ισπανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco. «Αλληλεγγύη ναι, αλλά πρέπει να συνοδεύεται από υπευθυνότητα».

«Η λήψη της απόφασης δεν ανήκει μόνο στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της», συνέχισε ο Ισπανός πρωθυπουργός και κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να «διαπραγματευτεί σύντομα» διότι η κατάσταση προκαλεί ένα «αδιέξοδο για όλους».

«Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης», είπε ακόμη ο Ραχόι, επανερχόμενος διαρκώς στην απαίτηση της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων. Ο Ισπανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι συμφωνεί απόλυτα ως προς την Ελλάδα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Ο Ραχόι πάντως απέφυγε να απαντήσει ευθέως ερωτηθείς σχετικά με μια ενδεχόμενη απομείωση του χρέους της Ελλάδας, περιοριζόμενος να δηλώσει ότι η Αθήνα έχει ήδη ωφεληθεί από ένα παρόμοιο μέτρο στο παρελθόν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...