Ρεαλισμό ζητά από το ΔΝΤ ο Μοσκοβισί

Ρεαλισμό ζητά από το ΔΝΤ ο Μοσκοβισί

Μήνυμα στο ΔΝΤ να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έστειλε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί. Κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να είναι μεν συγκρατημένες στις προβλέψεις τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο, αυτές να μην απέχουν από την πραγματικότητα.

Υπήρξε ιδιαίτερα πιεστικός ως προς τα χρονοδιαγράμματα τονίζοντας ότι αναζητείται συνολική συμφωνία για την Ελλάδα σε όλα τα ανοιχτά θέματα μέχρι το Eurogroup του Ιουνίου που θα πραγματοποιηθεί σε 99 ημέρες (σ.σ. από την Τρίτη) στο Λουξεμβούργο.

Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου την Τρίτη στις Βρυξέλλες και ερωτηθείς αν υπάρχει «σχέδιο Β» σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν τηρηθούν τα στενά χρονοδιαγράμματα για πλήρη συμφωνία έως τον Ιούνιο εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν σκέφτεται σχέδιο B διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι δεν πιστεύει στο σχέδιο Α το οποίο και προβλέπει πλήρη συμφωνία έως τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον Μοσκοβισί το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να τηρηθεί ώστε να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις μέχρι τις 20 Ιουνίου:
1.Εντός Απριλίου θα πρέπει να παρουσιαστεί από την κυβέρνηση το αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο θα καλύπτει την περίοδο από το 2019 και μετά. Το κείμενο αναμένεται να παρουσιαστεί από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στις 23 Απριλίου. Σύμφωνα με τον  Μοσκοβισί, η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,5% τόσο για το 2018 όσο και για το 2019.
2.Η τεχνική συμφωνία για τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Μάιο.
3.Κλείσιμο συμφωνίας στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί το πλαίσιο επιτήρησης της Ελλάδας, τα μέτρα για το χρέος αλλά και οι προϋποθέσεις ενεργοποίησής τους.
Ειδικά στο πρόγραμμα επιτήρησης, τόνισε ότι αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχίσουν να υλοποιούνται και μετά την 20η Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση, το πλαίσιο επιτήρησης «δεν θα πρέπει να μοιάζει με πρόγραμμα», καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι πολιτικά εφικτό ή επιθυμητό.
Επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα: «Κανείς δεν θέλει να υπάρξει νέο πρόγραμμα, ούτε η ελληνική κυβέρνηση το ζητάει» ξεκαθάρισε.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/325033-Realismo-zeta-apo-to-DNT-o-Moskobisi ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...