Ριζικές αλλαγές για στην αναζήτηση εξωγήινης ευφυΐας, προαναγγέλλει το Ίδρυμα SETI

Παρασκευή 08/07/2016 – 18:32

Η διευθύντρια έρευνας του Ινστιτούτου SETI (αναζήτησης εξωγήινης ευφυΐας), Νάθαλι Κάμπρολ , πρότεινε μια πιο πολυδιάστατη προσέγγιση για την αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης, πέρα από τα ραδιοκύματα και την οπτική, με την δημιουργία ενός διεθνούς εντελώς ανανεωμένου ψηφιακού ιδρύματος για την αναζήτηση εξωγήινης ευφυΐας.

    Ο συνδυασμός φυσικής, βιολογίας, πληροφορικής και κοινωνικής επιστήμης είναι στην βάση των ριζοσπαστικών αλλαγών που προτείνει η Κάμπρολ, σε μια δημοσίευση στο περιοδικό ‘Astrobiology’: «Για να ανακαλύψουμε εξωγήινη ζωή, πρέπει να διευρύνουμε την σκέψη μας πέρα από την τωρινή προοπτική, βαθιά σχετισμένη με το Γήινο πρότυπο ζωής, να διευρύνουμε της μεθόδους και τα εργαλεία της έρευνας μας», επισήμανε η επιστήμονας, «ποτέ στο παρελθόν δεν διαθέταμε τόσα στοιχεία και τόσες επιστημονικές όψεις που να μας βοηθήσουν να συλλαμβάνουμε το σύνολο των πιθανοτήτων που θα μας καθοδηγήσουν στην ανακάλυψη νέων μορφών ζωής. Η νοήμον ζωή είναι κατά πιθανότητα άφθονη στο διάστημα, μπορεί όμως να είναι εντελώς διαφορετική από τα στάνταρ μας»

    Η δραστηριότητα του SETI ξεκίνησε στην διάρκεια των ’60 κάνοντας ευρύ χρήση της ράδιο-αστρονομίας για να συλλέξει σήματα από το διάστημα που να υποδηλώνουν εξελιγμένης εξωγήινης μορφής ζωή, με παρόμοια τεχνολογία με την δική μας.

    Υπάρχει πληθώρας λόγων και ερεθισμάτων για να συνεχιστεί η δραστηριότητα αυτή και αυτός είναι και ο λόγος που η κα. Κάμπρολ πρότεινε την ίδρυση ενός Ψηφιακού Ιδρύματος με την συμμετοχή της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Το καινούριο Ψηφιακό Ίδρυμα SETI θα ενσαρκώσει τις καινούριες γνώσεις για να προβλέψει που και τι μπορούν να είναι η εξωγήινες μορφές ευφυής ζωής, μακριά από οποιαδήποτε ανθρωποκεντρική προοπτική.

    «Η στιγμή είναι κατάλληλη για να ανοίξουμε ένα καινούριο κεφάλαιο σε αυτόν τον τομέα, το Ίδρυμα SETI θα αναλάβει τα ινία αυτής της νέας διαδρομής. Στους επόμενους μήνες θα προσκαλέσουμε την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για να σχηματίσουμε ένα καινούριο πλάνο εργασίας» δήλωσε ο Μπιλ Ντάιαμοντ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος,

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...